Nevārītā pasha. Lieldienu gardums!

Pasha ir traki gards Lieldienu laika kārums. Nē, tā nav cēlusies no latviešu tradicionālā galda, un tomēr - kāpēc lai mēs to nebaudīt? Starp citu, šī ir krievu emigrantu recepte!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

500 g biezpiena 

120 g svaigā krējumsiera 

¾ tases cukura 

3 cieti vārītu olu dzeltenumi, sadrupināti 

¾ tases trekna saldā krējuma 

⅓ tases maltu mandeļu 

¼ tases zeltaino rozīņu 

2 tējk. citrona ekstrakta 

¼ tējk. smalki rīvētas citronmiziņas 

1 vaniļas pāksts (izskrāpētas sēkliņas) 

ripa iecukurota apelsīna vai citrona rotāšanai

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Liec miksera traukā biezpienu, krējumsieru, cukuru, olu dzeltenumus un rūpīgi visu sajauc. Pievieno saldo krējumu un ļauj, lai mikseris visu sastrādā maigā masā. Visu pārliec lielā bļodā, pievieno mandeles, rozīnes, citrona sulu un miziņas, vaniļu un rūpīgi samaisi.

 

2. Rūpīgi izklāj pashas formu ar marli, liec augšpēdus traukā, piepildi ar pashas masu, noslogo (atstājot vietu, kur notecēt sūkalām) un atstāj vēsumā uz 12 stundām. Kad liec galdā, pashas augšu vari rotāt ar iecukurotu apelsīna vai citrona ripiņu. 

 

 

VĒRTĪGS PADOMS!

Kā pagatavot pashu ar garantiju, ka neizjuks un neatsulosies?

Pirmkārt, visiem produktiem jābūt izcili kvalitatīviem un svaigiem, sviestam un krējumam, vienalga, saldajam vai skābajam, pēc iespējas treknākiem, bet biezpienam – pēc iespējas sausākam. Slapjš biezpiens un sviests ar zemu tauku saturu zem sloga pamatīgi atsulosies un paņems līdzi daļu topošās pashas garšu un aromātu.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi"

 

Sastāvdaļas