Papīrā cepts lasis ar kuskusu

„Šī ir viena no vienkāršākajām un gardākajām receptēm, ko sanācis gatavot pēdējā laikā. Turklāt laša cepšanas laiks – tikai 15 minūtes!” stāsta bloga lindasvirtuve.lv autore Linda.

Lasis būs gatavs 15 minūšu laikā! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lasis būs gatavs 15 minūšu laikā! Autores foto.

 

Priekšrocības cepšanai papīrā – zivs iekšpuse ātri tiek pie karstuma, un tai pat laikā papīrs zivi pasargā no izžūšanas.

 

Sastāvdaļas:

o 110 g kuskusa

o 200 ml dārzeņu buljona

o 2 tējk. laima (vai citrona) sulas

o daži saulē kaltēti tomāti eļļā, sagriezti mazos gabaliņos

o 2 laša filejas gabaliņi, apm. 200 g katrs

o sīpolloki pārkaisīšanai, sagriezti gabaliņos

o citronpipari, sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Kuskusu ieber bļodiņā, pārlej ar vārošu buljonu un samaisa. Bļodu pārstiepj ar pārtikas plēvi un noliek malā uz 10 minūtēm. Pēc tam plēvi noņem un kuskusu ar dakšiņu uzirdina. Iemaisa saulē kaltētos tomātu gabaliņus. Pievieno sāli pēc garšas.

 

2. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Ņem 2 loksnes cepamā papīra (tiešām pārbaudīts – vienā papīra sloksne 2 gabaliem nepietiks!), katrā no tiem centrā liek pusi kuskusa. Pa virsu kuskusam ‘uzsēdina’ laša gabaliņu. Lasi pārber ar citronpipariem un sāli pēc garšas. No papīra izveido tūtiņas – no sākuma savieno centrā un satin garākās papīra malas, pēc tam sānus; rezultātā viedojas skaistas papīra paciņas.

 

3. Paciņas liek krāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīpolloku gabaliņiem. Pasniedz uz šķīvja ar visu papīra paciņu.

 

 

Avots: lindasvirtuve.lv