Sirsnīgas brīvdienas ģimenes lokā Vidzemes laukos

Kad ģimenē aug bērni, pienāk mirklis jautājumam – kā un kur pavadīt brīvdienas pilnvērtīgi un aizraujoši? Ne vienmēr iespējams doties pie vecvecākiem uz laukiem.

Un nemaz nav jādodas tik tālu – tepat Vidzemē, desmit kilometrus no Valmieras, atrodas lauku māja „Lantus”, kura pilntiesīgi saukta par īstu lauku māju, jo tās atjaunošanā saglabāts autentisks lauku romantisms apvienojumā ar moderniem elementiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Un nemaz nav jādodas tik tālu – tepat Vidzemē, desmit kilometrus no Valmieras, atrodas lauku māja „Lantus”, kura pilntiesīgi saukta par īstu lauku māju, jo tās atjaunošanā saglabāts autentisks lauku romantisms apvienojumā ar moderniem elementiem.

Kur pavadīt nedēļas nogali vai atvaļinājumu ārpus pilsētas, ja pašiem nav savu lauku māju?
Lauku mājas „Lantus” saimniece Gita Piziča aicina palutināt sevi ar lauku romantiku ģimenes lokā! Un nemaz nav jādodas tik tālu – tepat Vidzemē, desmit kilometrus no Valmieras, atrodas lauku māja „Lantus”, kura pilntiesīgi saukta par īstu lauku māju, jo tās atjaunošanā saglabāts autentisks lauku romantisms apvienojumā ar moderniem elementiem.


Nepilnu divu stundu brauciens no Rīgas centra un jūs jau nonāksiet patiesā lauku noskaņā. Ziemas sezonā bērni var slidot uz piemājas aizsalušā dīķa vai mesties ragaviņās no pakalniņa, kamēr vecāki dodas slēpojumā „Lantus” apkārtnē. Par slēpēm nesatraucieties – saimnieki tās sarūpēs! Aizrautīgāki slēpotāji netālajā „Baiļu” trasē var traukties lejup no kalna. Bet, ja prāts nenesas uz aktīvu atpūtu, dodieties iepazīt mežmalas taku. Ziemā iespējams novērot Latvijā palikušos putnus un – kas zina – varbūt ieraudzīt kādu meža zaķi vai stirniņu. Toties Kocēnu un Burtnieku zirgaudzētavās, kas ir dažu kilometru attālumā no „Lantus”, var doties izjādē ar staltajiem zirgiem vai pat izvizināties pajūgā.


Jau no Lieldienām, nokūstot sniegam un iegriežoties pavasara gaisam, ģimene var iemīt pedāli zemē un doties velosipēdu braucienā. Toties, dodoties ekskursijā ar auto, iespējams apskatīt Vidzemes iespaidīgākos objektus. 5 minūšu brauciena attālumā ir Burtnieku ezers, kur vasarā  var iemācīt bērnus makšķerēt  vai vērot gulbjus. Lieliska izklaide ir laivu brauciens pa Salacas upi līdz Skaņā kalna klintīm, jo lauku mājā „Lantus” pieejamas arī laivas. Šajā apkārtnē apskatāmas vairākas senās luterāņu baznīciņas un Latvijā lielākā balto stārķu kolonija, savukārt ekskursijas uz vietējām zemnieku saimniecībām ļaus iepazīt dzīvnieku pasauli – pabarot zirgus, paglaudīt aitas un apskatīt trušu un zosu saimi.  Netālu no ’’Lantus’’  mājām atrodas  noslēpumainais Daviņu Lielais akmens. 4 m garais, 2,8 m platais un līdz 1,4m augstais akmens ievērojams ar saviem virspusē izveidotiem 19 noapaļotiem konusveida dobumiņiem, kādi raksturīgi Ziemeļeiropā izplatītajiem kults akmeņiem. Turpat Kocēnu pagastā apmeklējiet arī Latvijas svētvietu – Zilo kalnu ar savu enerģiju, netālu atrodas greznā Dikļu neobaroka stila muižas pils.  


Saimniece Gita norāda: pēc kārtīgi kustīgas dienas laiks atpūtai! Saimnieku mājai blakus novietota pirts māja, kur noskalot ceļa putekļus un atpūtināt ikdienā nogurušo prātu un ķermeni. Izkarsēties pirtī un ļauties pirtnieka pērienam ar Jāņos sietām bērza slotām, atveldzēties baseinā vai piemājas dīķī. Baudīt smaržīgas zāļu tējas un atpūtu siena matračos ar zāļu tējas acu kompresēm. Drosmīgākie varēs izkarsēties baļļā zem klajas debess, vērojot zvaigznes nakts dzestrumā. Savukārt māmiņa un tētis var izbaudīt kādu no lauku SPA procedūrām – masāžu ar ziedu pindām, medu vai zilajiem māliem.
Vakara noskaņai kamīna istabā  saimnieki pasniegs vakariņas no vietējiem lauku labumiem un nakšņojot lauku mājā izbaudi rāmos brīvdienu rītus ar rīta kafiju un svaigu lauku pienu, kamēr bērni varēs mieloties ar tikko ceptām pankūkām.
Saimnieki padomājuši arī par tādiem nozīmīgiem sīkumiem kā bērnu gultiņa, šūpulītis, ritenis ar bērnu sēdeklīti, ragaviņas, slēpes, slidas utt.

 

Reklāma
Reklāma

Skaties laiku mājas „Lantus” bildēs!


Vairāk par „Lantus”: www.laukumaja.lv, par rezervēšanu sazinieties ar lauku mājas „Lantus” saimnieci Gitu Piziču: tel.: 26 519 319, e-pasts: info@laukumaja.lv