Rapšu eļļā un lazdu riekstos sautēta bute

Kā pamatēdienu pavārs Mārtiņš Sirmais iesaka pasniegt veselīgo rapšu eļļā, rudzu maizē, lazdu riekstos sautētu buti ar rapša balzāmetiķa emulsiju. 

Rapšu eļļas maigā garša neaizēno, bet gan izceļ ēdiena dabīgo garšu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rapšu eļļas maigā garša neaizēno, bet gan izceļ ēdiena dabīgo garšu.

 

Sastāvdaļas:

150 g pirmā spieduma rapšu eļļa, 

50 g lazdu rieksti, 

75 g rudzu maize, 

100 g bute, 3

0 g balzāmetiķis, 

sāls un melnie pipari. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Buti ieziež un apslaka ar eļļu, kārto cepamajā pannā. Atsevišķi grauzdē lazdu riekstus un rudzu maizi.

Sastāvdaļas saberž un pārkaisa butei. Sautē cepeškrāsnī 170 grādos pēc Celsija – 12 minūtes.

Otru daļu rapšu eļļas un balzāmetiķi ievieto ledusskapī, lai tie būtu vienādās temperatūrās, un sakuļ ar putojamo slotiņu.

 

 

Informāciju sagatavoja Līna Kārkliņa, www.iemilirapsuellu.lv

 

Sastāvdaļas