Apglezno pudeli Mātes dienas rozei!

Vienkāršs darbiņš, ko var mēģināt veikt kopā ar bērnu jau no 3 gadu vecuma. Tas ir procesa uzdevums, jo galarezultāts vienalga būs skaists - galvenais ir izbaudīt darbošanos. Turklāt ornamentālā daļā attīsta vizuālo fantāziju - ļauties formai un neko iepriekš neizgudrojot veidot rakstu.

Apglezno pudeli Mātes dienas rozei!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepieciešamās lietas:

Ota - gan jau mājās ir

Stikla pudele - palūkojamies pieliekamā plauktos
 

Reklāma
Reklāma

Guaša krāsas - nopērkamas jebkurā Rozes grāmatnīcā vai mākslas preču veikaliņā „Marina” Valdemāra ielā 9

Darba gaita:
1. Izvēlamies pēc iespējams skaistas formas pudeli un smilšu krāsu, ziloņkaula krāsu un melno - ieturēsim Āfrikas kolorītu.
2. Ar otu centīgi nokrāsojam pudeli vienmērīgi (bērniem šis process ļoti patīk – kad krāsoju pudeles uzstādījumiem, bērni parasti jautā, kad viņiem būs šāds uzdevums).
3. Uz nokaltušas krāsas ar smalkāku otiņu veidojam punktus un līnijas ar ziloņkaula toni - ar vienu pirkstu pieturot pudeli pie kakliņa, lēnām griežot to uz riņķi, atliek tikai ar otu nedaudz pieskarties pie pudeles reljefa un plankumi paši veidosies.
4.Ar melno krāsu darām to pašu - sajūta ir kā Latgales podnieka darbnīcā, apgleznojot māla priekšmetus!5.Lietojam pudeli kā dekoratīvu priekšmetu uz palodzes vai galda un ieliekam tajā mīļajai māmiņai uzdāvinātu rozi vai citu poķi ar garu kātu!


P.S. Protams, var izvēlēties arī citas krāsas!