Latvijas dzimtsarakstu nodaļās 11.11.11. laulību vēlas reģistrēt teju 400 pāru

Latvijas dzimtsarakstu nodaļās piektdien, 2011.gada 11.novembrī, laulību vēlas reģistrēt teju 400 pāru, vēsta www.kasjauns.lv

Daudzi, iespējams, vēlas dibināt ģimeni šajā dienā ne tikai simboliskā datuma dēļ, bet arī tāpēc, ka ir Lāčplēša diena.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daudzi, iespējams, vēlas dibināt ģimeni šajā dienā ne tikai simboliskā datuma dēļ, bet arī tāpēc, ka ir Lāčplēša diena.

 

Deviņās Latvijas lielākajās pilsētās zīmīgajā datumā 11.11.11. dzimtsarakstu nodaļās laulības pieteikuši 234 cilvēki, tostarp Rīgā vien 59 pāri, kas ir pat vairāk nekā 2007. gada 7. jūlijā - Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja bijusī Tieslietu ministrijas (TM) Dzimtsarakstu departamenta direktore Ārija Iklāva.

 

"Tas ir kaut kas vispār nedzirdēts," sacīja Iklāva, piebilstot, ka parasti rudens dienās Rīgā laulību reģistrē pieci līdz astoņi pāri. 

 

"Domāju, ja mēs paņemtu visus 109 novadus, droši vien būtu kādi 400 cilvēki, kas vēlas šo datumu - 11.11.11. - uzskatīt par savu kāzu dienu," teica ilggadējā Dzimtsarakstu departamenta direktore. 

 

Viņa minēja, ka daudzi, iespējams, vēlas dibināt ģimeni šajā dienā ne tikai simboliskā datuma dēļ, bet arī tāpēc, ka ir Lāčplēša diena. Savukārt Rēzeknē kādam līgavainim tieši šajā datumā ir dzimšanas diena. 

 

Dzimtsarakstu nodaļu vadītāji Iklāvai arī apliecinājuši, ka šā gada otrajā pusē vispār precas vairāk cilvēku nekā ierasts. "Vairāk tomēr uzskata, ka jānoformē savas attiecības juridiski, lai būtu stabilitāte," viņa piebilda.

 

Reklāma
Reklāma

11.11.11. - kāzu datums tiem, kuriem pietrūkst asuma dzīvē

Astrologs Kristaps Baņķis gan brīdina, ka precēties šajā datumā var tie, kuriem pietrūkst dzīvei asuma, jo datums ir konfliktējošs jau pašā saknē attiecībās starp vīrieti un sievieti. Ja reiz ir nolemts precēties šajā datumā, abiem jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka to grib, citādi pēc tam būs grūti tikt vaļā no šīm attiecībām.

Savukārt no numerologu viedokļa paši skaitļi nav ne labi, ne slikti. Numerologu skatījumā, šogad pilns datums būtu rakstāms - 11.11.2011.

Skaitļa 11 pozitīvās īpašības ir spēcīga intuīcija, jūtīgums, atklājumi, entuziasms, garīgums un starpnieka loma, savukārt skaitļa negatīvās īpašības ir nepraktiskums, sevis pazudināšana, nelīdzsvarotība, emocionalitāte un neizlēmība. Šim skaitlim piemīt spēcīgas individuālistiskās vibrācijas ar kulturāli garīgu ievirzi, kas labvēlīgas tikai īpaši nobriedušām un spēcīgām personībām.

Zīmīgais datums tiks aizvadīts ar pilnmēnesi. Kā norāda astroloģe Līga Šīrona, pilnmēness 10.novembrī raksturīgs kā viens no gada emocionāli saspringtākajiem pilnmēnešiem - tādēļ, ka tajā iesaistīts Mēness sev jūtīgā zīmē - Vērsī. Turklāt šoreiz citas planētas nenāk palīgā risināt attiecību samezglojumus starp Sauli un Mēnesi, tādēļ cilvēkiem jābūt gataviem pārvarēt spriedzi.

 

 

Skaties video ar idejām kāzām rudenī!

 

Avots: www.kasjauns.lv