Rīgas centra ugunsgrēkā bojāgājušo bērnu tēvs lūdz palīdzību

Pirms nedēļas traģiskajā ugunsgrēkā Rīgā, Bruņinieku ielā, bojāgājušo divu bērnu tēvs ar sievu palikuši vārda tiešā nozīmē pliki un nabagi uz ielas. Viņš lūdz līdzcilvēku palīdzību, informē www.kasjauns.lv.

Tā kā cietusī ģimene tikai nesen sākuši dzīvot Rīgā, sociālais dienests nespēj viņiem palīdzēt ne ar dzīvojamo platību, ne kā citādi. Ekrānšāviņa foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā kā cietusī ģimene tikai nesen sākuši dzīvot Rīgā, sociālais dienests nespēj viņiem palīdzēt ne ar dzīvojamo platību, ne kā citādi. Ekrānšāviņa foto.

 

Gaidāmas bēres 

Šodien, 3. novembrī, notiek divu bērnu – sešgadīgas meitenītes un četrgadīga puisēna – bēres, kuri pagājušās nedēļas piektdienā traģiski gāja bojā ugunsgrēkā Bruņinieku ielā, netālu no Valmieras ielas. 

 

Bērnu vecāki pēc nelaimes palikuši vārda tiešā nozīmē uz ielas bez iztikas līdzekļiem. Bojā gājušo bērnu tēvs Jānis LNT raidījumam „Degpunktā” stāsta, ka gaidāmas, iespējams, vēl vienas bēres, jo ugunsgrēkā smagi cietusi arī viņa māte, kura guvusi 55% ķermeņa apdegumus un viņas stāvoklis ar katru dienu pasliktinās. 

 

Uguns nopostījis visu iedzīvi 

Traģēdijā cietušajai ģimenei ir piešķirts trūcīgās ģimenes statuss, bet sociālais dienests viņiem nevar likumīgi palīdzēt, jo ģimene oficiāli Rīgā dzīvo tikai mēnesi, bet, lai pašvaldība nelaimē nonākušajiem piešķirtu citu mājokli, viņiem Rīgā būtu bijis jānodzīvo vismaz gads. Pašvaldības sociālais dienests ģimenei piešķīris pabalstu tikai bēru organizēšanai. 

 

Atgādinām, ka 28. oktobrī pulksten 15.30 ugunsgrēks izcēlās ēkas otrā stāva dzīvokļa virtuvē. Kad ugunsdzēsēji darbinieki ieradušies notikuma vietā, dzīvoklis jau dedzis ar atklātu liesmu un pa tā logu bijusi izliekusies sieviete – viņu vecmāmiņa, kura, iespējams, bērnus bija aizsargājusi ar savu ķermeni. 


Uguns nopostīja pilnīgi visu iedzīvi, tāpēc bojāgājušo bērnu tēvs izmisuma pilns lūdz ģimenei palīdzēt jauna mājokļa meklēšanā un atvēlēt saimniecībā noderīgas lietas, kā arī apģērbu.

Pēc ugunsdzēsēju domām, ugunsgrēks izcēlies no virtuvē esošās gāzes plīts. Glābēji pieļāva, ka liesmas no gāzes plīts varētu būt pārmetušās uz kādu priekšmetu tās tuvumā, piemēram, uz drēbēm, kas noliktas žāvēties, taču tie ir tikai minējumi - oficiālos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidro policija. 

 

Uguns nopostīja pilnīgi visu iedzīvi, tāpēc bojāgājušo bērnu tēvs izmisuma pilns lūdz ģimenei palīdzēt jauna mājokļa meklēšanā un atvēlēt saimniecībā noderīgas lietas, kā arī apģērbu, informēja raidījums „Degpunktā”. 

 

Reklāma
Reklāma

Jādomā, kā dzīvot tālāk 

Uguns izpostītajā dzīvoklī Bruņinieku ielā Jānis ar sievu un diviem bērniem ievācās un deklarējās Rīgas pašvaldībā tikai pirms viena mēneša. Iepriekš viņi dzīvojuši Skrīveros. Uz dzīvi Rīgā viņi pārvācās tādēļ, ka te ģimenes tēvs varēja atrast darbu – nu viņš strādā divās darba vietās, ģimenē ir vienīgais pelnītājs. 

 

Liktenīgajā dienā tēvs bija pārnācis mājās no nakts maiņas, un tad devies uz otru darbu, kur arī viņam paziņoja sēru vēsti. 

 

Tagad viņam ar sievu jādomā, kā dzīvot tālāk pēc šīs ugunsnelaimes. Tā kā viņi tikai nesen sākuši dzīvot Rīgā, sociālais dienests nespēj viņiem palīdzēt ne ar dzīvojamo platību, ne kā citādi. 

Šobrīd ģimene palikusi burtiski uz ielas. Jānis atzina, ka viņam vien ir tikai bērnu miršanas apliecības. „Vairāk pilnīgi nekā nav,” noteica Jānis.

Nodegušā dzīvokļa saimnieks esot ļoti pretimnākošs, tomēr Jānis ar sievu vairs nevarot atrasties iepriekšējā dzīvesvietā, kur notika ģimenes traģēdija un kur katru dienu nākas par to atcerēties. „Kaut kā ir jātiek tam pāri, jo ir jādzīvo tālāk, lai bērni varētu lepoties ar saviem vecākiem...” sacīja Jānis. 

 

Šobrīd ģimene palikusi burtiski uz ielas. Jānis atzina, ka viņam vien ir tikai bērnu miršanas apliecības. „Vairāk pilnīgi nekā nav,” noteica Jānis. Skrīveros atgriezties viņi nedomā, jo tur neesot darba iespēju. Savukārt šeit Rīgā Jānis atradis stabilu darbavietu. 

 

Tā kā Jānim ar sievu nav vairs kur dzīvot, viņš izteicis lūgumu palīdzēt. Ja kāds var nodrošināt viņiem mājokli par nelielu samaksu Rīgā, kā arī ziedot dažādas saimniecības lietas un apģērbu, lūgums zvanīt personīgi nelaimē cietušajai ģimenei pa tālruņiem 25874726 vai 29888370. 

 

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv ģimenei izsaka visdziļāko līdzjūtību, aizsaulē aizvadot savu visdārgāko - bērniņus. 

 

Avots: www.kasjauns.lv