Dziesmas bērniem un viņu vecākiem: Lāču tēta dziesmas

Oktobra beigās veikalu un grāmatnīcu plauktos nonāks debusul MUSIC izdotā grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas", kuras saturu veido 12 Kārļa Vērdiņa dzejoļi ar Unas Taal veidotajām ilustrācijām un komponista Kārļa Lāča sarakstītās dziesmas bērniem un viņu vecākiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dziesmas iedziedājuši sabiedrībā iemīļoti skatuves mākslinieki — Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Intars Busulis, Jolanta Strikaite (Lady's Sweet) un Bērnu Vokālais ansamblis Dzeguzīte.

Dzejnieka un komponista darbu rezultāts simboliski iemiesojies paša projekta būtībā, radot grāmatu, kuras neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai mūzikas cd, bet arī notis katrai no 12 dziesmām. Dzejoļi "Lāču tēta dziesmām" tika izvēlēti no Literatūras gada balvas (2007) laureāta — Kārļa Vērdiņa bērnu dzejas krājuma "Burtiņu zupa". Viens pēc otra Kārļa Lāča studijā tapa dzejoļu iemiesojums mūzikā un pavisam drīz jau vārdus un mūziku savā dziedājumā apvienoja visiem zināmās un pazīstamās balsis. Una Taal savā darbistabā uzburā šī radošā rezultāta vizuālo attēlu un darbs — Grāmata/CD "Lāču tēta dziesmas" var droši ceļot pie saviem turpmākajiem saimniekiem.

Dziesmu pirmatskaņojums notika pavasarī, Dzeguzītes 40. gadu jubilejas koncertā Kongresu namā. Atsaucoties uz viedokļu dažādību par dziesmu tekstu nopietnību, autoru kolektīvs uzsver, ka šis projekts iecerēts kā dialogs ar bērniem un pieaugušajiem. Dialogs, kuru raksturo vēlme meklēt, nevis kritizēt esošo un jau izmēģināto, spēja atsaukties laikmeta mainīgai dabai un, iespējams, iemācīties pieņemt, ka vienlaikus var pastāvēt vairākas patiesības, jo pat divreiz ienākot pa vienām un tām pašām durvīm,
istabā gaisma izskatās citādāk.

Grāmatas/CD "Lāču tēta dziesmas" oficiālais iznākšanas datums plānots 20. oktobris, drīz pēc tam tā būs pieejama visās lielākajās grāmatu tirdzniecības vietās Latvijā.

Vairāk par Kārļa Vērdiņa dzejoļu krājumu "Burtiņu zupa"
 

Reklāma
Reklāma