Pasaulē – un arī Latvijā – sākusies Slingošanas nedēļa. Programmā bezmaksas nodarbības!

Piektdien, 7. oktobrī, Latvijā sākās Starptautiskās Slingošanas nedēļas pasākumi, kas ilgs līdz 16.oktobrim. Starptautiskā Slingošanas nedēļa jau vairākus gadus norisinās visā pasaulē. Latvijā jau trešo gadu to organizē Bērnu nēsāšanas skola (www.slinguskola.lv) un informatīvs portāls, sertificētu bērnu pārnēsājamo lakatu izplatītājs www.manislingi.lv

Slingošanas nedēļas programmā iekļauti bezmaksas pasākumi, lai māmiņas varētu apgūt slingu lietošanu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Slingošanas nedēļas programmā iekļauti bezmaksas pasākumi, lai māmiņas varētu apgūt slingu lietošanu. Publicitātes foto.

 

Slingošanas nedēļa Latvijā sāksies ar izstādes atklāšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) – 7.oktobrī, no plkst.10.00 līdz 12.00 BKUS „Saulaino dienu bibliotēkā” notiks kalendāra „12 svarīgākie iemesli bērna nēsāšanai lakatā jeb slingā” oriģinālo ilustrāciju izstādes atvēršana. 

 

Portāls „Manislingi.lv” pasākumā dāvinās BKUS īpašos ķengurošanas lakatus priekšlaikus dzimušo mazuļu ķengurošanas metodes nodrošināšanai, lai jaundzimušajiem sniegtu māmiņas tuvumu. Savukārt kalendāra izdošanas atbalstītājs SIA „Bernadeta” mazuļiem dāvās mazu dāvaniņu no dabīgo ķermeņa kopšanas līdzekļu firmas „Weleda”.

 

Šogad Slingošanas nedēļas galvenā tēma ir „Iespēju pasaule”. Arī Latvijā vecāki kopā ar mazuļiem ļausies brīnišķīgajām iespējām, ko sniedz bērna nēsāšana lakats - kopīgās pastaigās, pieredzes apmaiņā, slingu un aksesuāru tirdziņā un citās nodarbēs. Tāpat norisināsies izglītojošas lekcijas par bērna nēsāšanu un praktiskas nodarbības lakata siešanā.

 

Slingošanas nedēļas programma (ar bezmaksas pasākumiem!)

Visu nedēļu aicinām slingojošās māmiņas vienoties kādā noteiktā aktivitātē katrai dienai un iemūžināt šo notikumu fotogrāfijā, lai vēlāk piedalītos konkursā Starptautiskās Slingošanas nedēļas 2011 noslēguma pasākumā.

 

Mazulis lakatā! Skaisti foto

 

7.oktobris – Izstādes atklāšana

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) „Saulaino dienu bibliotēkā”, Vienības gatvē 45 plkst.10:00. Ceļojošā izstāde BKUS „Saulaino dienu bibliotēkā” būs apskatāma līdz 14.oktobrim, un pēc tam līdz pat gada nogalei būs apskatāma arī citviet Latvijā.

 

10.oktobris – Bezmaksas nodarbība

Runāsim par dažādiem jautājumiem, kas saistīti gan ar mazuļa nēsāšanu lakatā, gan uz rokām, par dabisku un psiholoģiski piemērotu mazuļu aprūpi. Apskatīsim dažādas nēsāšanas ierīces un slingu ražotājus, izrunāsim atšķirības, plusus un mīnusus. Iepazīsimies ar ģērbšanās īpatnībām nesāšanas laikā. Visu varēsim apčamdīt, apskatīt un izmēģināt.

Norises vieta: Lilliju ielā 62, Mārupē plkst.12:00

Nodarbību vadīs Slingu Skolas konsultantes Aija Apsīte un Evita Žvagiņa-Jākobsone.

Iespēja sanākt kopā, iegūt informāciju, dalīties pieredzē un baudīt tēju kopā ar citiem vecākiem.


11.oktobris – Savu vēlmju atklāšanas diena

Iespēja katram pašam doties ar savu mazuli slingā tur, kur līdz šim traucēja iekļūt ratiņi vai uztraukums par to, kā mazulis jutīsies.

Apskatīties izstādi, teātra izrādi, noklausīties koncertu var arī kopā ar mazuli, iesietu slingā.

Neaizmirsti saglabāt fotogrāfiju no šīs dienas!

 

12.oktobris – Gardumu diena

Reklāma
Reklāma

Vai tava ģimene kopš mazuļa piedzimšanas sen nav baudījusi ko gardu, mājās gatavotu? Šajā dienā pagatavo ko gardu savai ģimenei kopā ar savu mazuli slingā.

Neaizmirsti saglabāt fotogrāfiju no šīs dienas!


13.oktobris – Nodarbība par mazuļu nēsāšanu bērnu pārnēsājamos lakatos 

Vidzemes slimnīcas Medicīniskās rehabilitācijas ambulatorajā nodaļā (Valmierā), Jumaras ielā 195, B korpusā, 1.stāvā, 145.kabinetā plkst.11:00

Nodarbības ilgums apmēram divas stundas, vēlama pieteikšanās pa tālruni 64202584 līdz š.g. 12. oktobrim.

Gaidīsim gan topošos vecākus, gan vecākus kopā ar mazuļiem!


14.oktobris – Kopā būšanas diena

Izbaudīsim iespēju būt kopā ar savu mazuli visu dienu, aizmirstot par citām ikdienas rūpēm. Kopīga pastaiga, kopīga diendusa, kopīgs prieks – tuvu klāt!

Neaizmirsti saglabāt fotogrāfiju no šīs dienas!

 

15.oktobris – Izejam ielās

Šajā dienā savās ikdienas gaitās dosimies, savu mazuli nevis guldot ratiņos, bet ieliekot slingā.

Pulcēties nav obligāti , bet ja Jums ir vēlme sanākt kopā, par pulcēšanās vietām varat diskutēt „ManiSlingi.lv” forumā.

Neaizmirsti saglabāt fotogrāfiju no šīs dienas!

 

16.oktobris – Noslēguma pasākums „Slingu Sīkumi”

Brīvības ielā 40 (pagalmā), ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv „Gudro Sievu skolā” plkst.13:00. 

Dalīsimies savos šīsnedēļas piedzīvojumos, piedalīsimies konkursos, iegādāsimies krāsainus aksesuārus slingošanai, našķosimies ar Slingu Skolas tradicionālo gardo kliņģeri un mājas sulām. Mazuļi dzīvosies uz „NoraBee” linu paklājiņiem un ligzdiņām. Aplūkosim Aijas Apsītes kalendāra „12 svarīgākie iemesli bērna nēsāšanai lakatā jeb slingā” oriģinālo ilustrāciju izstādi. Mācīsimies jaunus muguras siešanas veidus.

 

Konkursi

1. Atnes savas fotogrāfijas no 11., 12., 14., 15.oktobra un saņem balvu! Interesantākie piedzīvojumi un jaukākās fotogrāfijas tiks apbalvotas.

2. Sagatavo priekšnesumu par kādu interesantu un oriģinālu ideju, ko var darīt ar mazuli slingā vai arī ko var darīt ar pašu slingu.

Labākie saņems balvas: 1.vieta-riņķu slingu, 2.vieta –Aijas Apsītes darinātu spilventiņu un „ManiSlingi.lv” aksesuāru, 3.vieta – dabīgas lietas no „Weleda” veikaliņiem.

 

Tirdziņš „Slingu Sīkumi”

Slingotāju rokdarbu un lietoto slingu tirdziņš – visi, kas vēlas pārdot savus lietotos slingus vai pašdarinātas rotas u.c. lietas - laipni aicināti! 

Rokdarbnieces, kurām ir ko piedāvāt slingotājām, laipni aicinātas!

Mazuļa nēsāšana uz muguras.

Dalīsimies savās prasmēs un knifos par dažādiem interesantiem muguras siešanas veidiem.