Pētījums par vidējo latviešu laulību jaunajā izrādē "Puse no sirds"

Novembra sākumā pirmizrādi piedzīvos jaunā izrāžu apvienības „Panna” izrāde „Puse no sirds”. Tajā aktieri Zane Daudziņa un Aldis Siliņš iejutīsies tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās, ko dzīve piespiež doties prom no valsts, bet vēlāk atgriezties – vienam pie otra un Latvijā.

Foto no ģimenes arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no ģimenes arhīva.

Izpētījis vīrieša lomu ģimenē izrādē „Tētis” un sievietes intīmo zonu bilanci izrādē „Tāda es esmu”, izrāžu apvienības PANNA  režisors Juris Rijnieks un dramaturģe Aiva Birbele kopā ar aktieriem Zani Daudziņu un Aldi Siliņu novembrī kino „Rīga” Lielajā zālē nodos skatītāju vērtējumam jaunu stand-up izrādi par iemīlēšanos, apprecēšanos, aizbraukšanu no Latvijas, darbu ārzemēs, šķiršanos, atkalsatikšanos un atgriešanos mājās – „Puse no sirds”.

 

Ideja par izrādi radusies, "Pannai" ar izrādi „Tētis” pirms gada viesojoties Īrijā. Tas lieliski raksturo stand-up žanru – stand-up stāsti rodas no dzīves. Izrādes režisors J. Rijnieks stāsta par izrādes vadmotīvu – brauc uz kuru pasaules malu gribi, bet puse sirds paliek Latvijā. „Mēs gribam runāt par to, kā nosaukt vārdā nenosaucamo iemeslu, kāpēc Latvijā kāds vēl dzīvo un kāpēc tie, kas šobrīd atrodas ārpus Latvijas, ar bērniem sarunājas latviski un kopā svin Jāņus, Ziemsvētkus un vienkārši dzimšanas dienas, kāpēc gaida no Latvijas atsūtītos Kāruma sieriņus un rupjmaizi.”

Reklāma
Reklāma


Nav stāsta skumjāka ar mīlas metu,
Kā sāsts par Romeo un Džuljetu.
(Šekspīrs)


Stāsts jautrāks tapis par Jāni un Annu,
Kas mīlu uztur kā karstu pannu.
Tie krīzi pārvar gan valstī, gan mājās,
Kaut sanāk puspasauli izstaigāt kājām.
(Birbele)

„Pannas” izrādes Rīgā un Latvijā
Jaunā izrāde rudens sezonā būs redzama kinoteātrī „Rīga” un kultūras centros citviet Latvijā. Pēc „Tēta” Latvijā un Lietuvā un „Tāda es esmu” Latvijā tā ir ceturtā izrāžu apvienības „Panna” producētā izrāde. Juris Rijnieks – stand-up žanra aizsācējs Latvijā, režisors ar lielu pieredzi radošu projektu un izrāžu  veidošanā un organizēšanā, vairāku „Spēlmaņu nakts” teātra balvu ieguvējs Latvijā, kā arī pasniedzējs ar vairāk kā desmit gadu pieredzi komunikācijas treniņu un intensīvo biznesa apmācību veidošanā un vadīšanā.
Izrāžu apvienība „Panna” izveidota 2008. gadā, lai iestudētu un producētu izrādes un pasākumus plašam skatītāju lokam Latvijā un Baltijā.