Dagmāra Legante patīkami pārsteigta, ka Latvijā svin Tēva dienu

„Arī es esmu patikami parsteigta, ka Latvijā tiek svinēta Tēva diena! Lieliski, ka ir šādi svētki,” uzzinot mammam.lv/tetiem.lv aptaujas datus, ka 56% vecāku nezina, kad svinama Tēva diena, smaida jaunā māmiņa Dagmāra Legante.„Savu tēti es noteikti apsveikšu!”

Māmiņa Dagmāra ar vīru Normundu drīz savai meitiņai Šarlotei svinēs gada jubileju.  Foto no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māmiņa Dagmāra ar vīru Normundu drīz savai meitiņai Šarlotei svinēs gada jubileju. Foto no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva.

„Tēva dienai bērna dzīvē ir jākļūst tikpat svarīgai, kāda ir Mātes diena – šie ir jau tik pierasti un pašsaprotami svētki, un tā jābūt arī ar tētu sveikšanu,” sarunā ar ģimenes portālu mammam.lv/tetiem.lv saka Dagmāra Legante. „Lai rastos bērniņš, abi no pāra taču iegulda vienlīdz daudz – 50 pret 50!” Dagmāra, uzzinot, ka daudzas vientuļās mammas tomēr iebilst pret šiem svētkiem, uzskata, ka tie ir jāsvin arī vientuļajiem vecākiem – sākot ar to, ka pati mamma vai tētis apsveic savu tēti. „Es noteikti piezvanīšu savam tētim – pateikšu „Es tevi mīlu”. Viena sirsnīga telefona saruna arī ir svarīga.”  

 

Oktobra pirmajā pusē Dagmāras Legantes meitiņa Šarlote svinēs gada jubileju, un viņu ģimenē aug arī divi lielie brāļi – Alberts (9) un Edvards (13), kas ir Dagmāras vīra, uzņēmēja Normunda Celmiņa dēli. „Ar bērniem izdomāsim, kā apsveikt tēti. Pēc pieredzes zinu, ka bērna uzzīmēta vai uzrakstīta maza kartiņa spēj atsvērt jebkādas dāvanas, vecākiem tāds apsveikums spēj sagādāt neiedomājamu prieku. Jau tas vien, ka maziņais ir centies un domājis, kā iepriecināt, pārsteigt,” stāsta Dagmāra Legante. Viņasprāt, kad cilvēks kļūst par mammu vai tēti, viņā parādās skaists sentiments, kas it kā vienkāršām lietām piešķirt lielu nozīmi. „Varbūt pārāk īss laiks pagājis, kopš esmu kļuvusi par mammu, un tas pāries?” smejoties jautā Dagmāra, uz ko mammam.lv/tetiem.lv atbild, ka vecāku īpašais sentiments nepāriet nekad. :)

Dagmāra kļuvusi par mammu arī diviem puikām - Albertam (9) un Edvardam (13), kas ir Dagmāras vīra, uzņēmēja Normunda Celmiņa dēli. Foto no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva.

Reklāma
Reklāma

Dagmāra stāsta, ka ļoti, ļoti izbauda savu jauno – mammas – lomu. Protams, nevar izbēgt no negulētām naktīm, rūpēm un noguruma, taču itin nekas nespēj tik zibenīgi kā bērna smaids sliktu dienu atkal pārvērst par laimīgu dienu. „Man gribas pozitīvu ģimeni, kurā skan bērnu smiekli, kurā viens otram prot pateikt labus vārdus.” 

Dagmāra Legante un atzīst, ka tieši šobrīd viņa saņem vairāk komplimentu par savu izskatu, nekā pirms meitiņas piedzimšanas.

„Bērni atnākot divējādi – vienā variantā pēcnācēja ierašanās dzīvi var samezglot. Bet pārsvarā gadījumu bērns nāk kā dāvana cilvēka dzīvei, mazais nevis kaut ko atņem, bet dod.” Lai arī, gaidot mazuli, Dagmāra aizdomājusies, kā nu būs, vai bērns viņas dzīvē ko mainīs vai atņems, tad tagad jaunā māmiņa ir pārliecināta, ka atvasīte ir viņu laime, kas dzīvi ir neiedomājami papildinājusi. „Daudzām manām draudzenēm tagad ir sadzimuši mazuļi, mēs ar viņām ķiķināmies gluži tāpat kā agrāk, un visas esam vecajā formā, lai gan viena grūtniecības laikā pieņēmās svarā par 12 kilogramiem, bet cita – par 30,” stāsta Dagmāra Legante un atzīst, ka tieši šobrīd viņa saņem vairāk komplimentu par savu izskatu, nekā pirms meitiņas piedzimšanas. „Bērns sievietei iedot ko tādu... Kaut ko īpašu, kas rodas tikai mammām... Starojumu sejā, atraisa sievišķību. Sieviete kļūst nosvērtāka. Viennozīmīgi visas izmaiņas ir uz labo pusi!”