Zebras Rīgas Zooloģiskajā dārzā saskaitīt nav viegli!

Šonedēļ, no 22. – 28. augustam, Svītraino dienu laikā Rīgas Zooloģiskajā dārzā skolas vecuma bērniem un pieaugušajiem piedāvā izmēģināt savus spēkus zebru skaitīšanā pie zebru aploka izvietotajā Āfrikas Savannas fotogrāfijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Savukārt pašiem  mazākajiem sestdien un svētdien no plkst. 13:00 – 15:00 īpaša darbošanās – kāda zebra gluži kā ēzelītis I-ā ir pazaudējusi savu asti – to vajadzēs nogādāt īpašniecei.


Saskaiti zebras!
Trīsuļojošs Āfrikas saulē uzsilis gaiss, klajumā mierīgi ganās paliels zebru bars. Izrādās – nav viegli uzzināt, cik daudz dzīvnieku ir šajā barā. Spilgti ņirbošais svītru raksts spēj samulsināt ne tikai lauvas vai ce-ce mušas, arī neitrālam vērotājam ir grūti nodalīt no bara katru atsevišķu dzīvnieku, lai tos saskaitītu.  
Svītraino dienu laikā pie zebru aploka, mēģinot saskaitīt zebras, ikviens var pārliecināties uz savas ādas, cik labs maskēšanās tērps zebrām ir melni baltais svītrojums. Savukārt uzzināt krāsas, rakstu un formas nozīmi dzīvnieku pasaulē varēs, sarunājoties ar zoodārza darbiniekiem un interesanti pavadot laiku darbnīcā „Svītras un krāsas” pie tīģeriem.
Palīdzi zebrai tikt pie pazaudētās astes!
Cik nepatīkami ir, ja kāds pazaudē asti, to lieliski zina Vinnijs Pūks, kopš tās reizes, kad asti pazaudēja viņa draugs ēzelītis I-ā. Izrādās, ka tāda pat neveiksme ir piemeklējusi arī kādu zebru. Šo nejauko ķibeli vajag novērst, jo nav taču patīkami dzīvot bez astes, it īpaši jau zebrai, kurai aste nepieciešama kaut vai tādēļ, lai aizgaiņātu nejaukās mušas. Tāpēc  sestdien un svētdien zoodārzā pie zebru aploka, kamēr vecāki skaita zebras, bērniem būs iespēja palīdzēt zebrai, nogādājot  asti  īstajā vietā.

Narvesen un Preses Apvienības veikalu un kiosku tīklos līdz 15. oktobrim turpinās arī klientu lojalitātes kampaņa „Āfrikas Zoo tavās mājās”. Kampaņas laikā ikviens Narvesen un Preses apvienība klients, iepērkoties un sakrājot 49 uzlīmes (1 uzlīme par katru pirkumu virs Ls 1), var par Ls 1,59 iegādāties akcijas rotaļlietas, un no katras nopirktās mantiņas 3 santīmi tiek ziedoti Āfrikas savannas ekspozīcijas dzīvniekiem Rīgas zoodārzā.

 

Reklāma
Reklāma

Ieskaties: www.rigazoo.lv