Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru

Pavisam vienkārši pagatavojams ābolu ievārījums, bet garša nebūs ne vienkārša, ne ierasta - tā būs fantastiska!

Nesapildi visu šo ievārījumu burkās - atstāj arī, ar ko panašķēties! :) Autores foto.

FOTO: Shutterstock.com

Nesapildi visu šo ievārījumu burkās - atstāj arī, ar ko panašķēties! :) Autores foto.

Sastāvdaļas:
1,5 lirti katliņš ar sarīvētiem āboliem
 1/2 no liela citrona vai 1 maziņš
1 cm gara ingvera sakne mazliet resnāka nekā īkšķis, rīvētā veidā aptuveni 1 noslīpēta tējkarote
ap 300g cukurs

Pagatavošana:
Nomizojam un uz rupjās rīves sarīvējam ābolus.

No citrona norīvējam dzelteno miziņu, izspiežam sulu.
Citrona miziņu un sulu pievienojam āboliem un samaisām.


Arī ingvera sakni sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam āboliem.
Uzliekam katliņam vāku un liekam uz mazas uguns vārīties.


Pēc 5 minūtēm paskatāmies, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir pietiekami šķidruma, lai nepiedeg.
Ja āboli slikti sulojas, pielejam dažas ēdamkarotes ūdens, pavisam nedaudz. Turpinām vārīt, ik pa laiciņam apmaisam un pavaktējam to šķidrumu. Kā šķiet, ka par sausu, tā pievienojam nedaudz vēl ūdeni.

Reklāma
Reklāma


Šādi vāram, līdz āboli jau ir izšķīduši, tad pievienojam cukuru un vāram vēl 10 minūtes.
Nomazgājam burkas, vāciņus un liekam ieslēgtā cepeškrāsnī sterilizēties. Šāds variants man šķiet ērts un bez problēmām.
Burkas novietojam uz mitra dvielīša un pildam iekšā ievārījumu, līdz pašām maliņām, lai nebūtu vieta gaisam.



Pēc šīs receptes ābolu ievārījums ir biezs, mazliet atgādina vieglu želeju. Garša svaiga, mazliet līdzinās piparmētras garšai.
Īsāk sakot - manuprāt, fantastisks ievārījums.

 

Sastāvdaļas