Latvijas Dabas muzejā aplūkojamas 200 tomātu šķirnes!

Latvijas Dabas muzejā no 24. līdz 28. augustam tomātu audzētājus, interesentus un dārzkopjus entuziastus priecēs ilgi gaidītā tomātu izstāde „Tomātu kolekcijas un veselības augu parāde”, kurā būs aplūkojama ap 200 šķirnēm Latvijā lielākā tomātu kolekcija. Izstāde notiks sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts”.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

„Tomāti uzturā jālieto noskumušiem un no dzīves nogurušiem cilvēkiem, jo tajos esošais serotonīns stimulē laimes hormonu, kas rada labsajūtu un dod pozitīvo enerģiju”, saka dārzniecības „Neslinko”, lielākās tomātu kolekcijas Latvijā audzētāja Elga Bražūne.

 

Šogad izstādē būs aplūkojamas vairākas nebijušas podos audzējamas tomātu šķirnes, kas piemērotas arī gaisa dārziem; dažādu šķirņu paprikas, pasaulē asākais pipars ‘Habanero’ un citi, kā arī arbūzi un melones un dažādi ārstniecības augi. 

 

Pirmo reizi izstādē varēs aplūkot gan vēl nebijušas šķirnes kā, piemēram, – ‘Reise’ jeb ‘Ceļotāju tomāts’, ‘Resnais Bocmanis’, gan īpašo tomātu stendu, kas veltīti horoskopu zīmēm, gan arī pircēju jau iecienītās tomātu šķirnes – ‘Vērša sirds’, ‘Vidzemes karalis’, ‘Lotringas skaistule’, ‘Dienvidu nakts’, ‘Hurma’, ‘Milda’, ‘Jūrmala’ u.c..

 

Latvijā audzēti tomāti ir nesalīdzināmi garšīgāki par lielražotāju hibrīdtomātiem – tiem ir izteikts aromāts, katrai šķirnei sava neatkārtojama garšas buķete, kā arī liela izvēle krāsās, formās un izmēros. Tomātu audzēšanā netiek izmantota ķīmija. 

 

Kā ierasts, izstādē piedalīsies Bražūnu ģimene no dārzniecības „Neslinko”, Austra Zaļuma, Jevgeņija Skujeniece, Sarma Zarčinska, Velentīna Narņicka u.c.

 

Ikviens izstādē aicināts iegūt profesionālu dārzkopju konsultācijas, uzzināt par dažādu dziedniecības augu labajām īpašībām un, protams, iegādāties tomātus. Apmeklētājiem būs pieejams arī DEK „Tomāts” sēklu kolekciju fonds. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Izstādes atklāšana 24. augustā plkst. 11:00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

 

Izstādes darba laiki:

P., O. – slēgts

T. – 10.00 – 17.00

C. – 10.00 – 19.00

P. – 10.00 – 17.00

S., Sv. – 10.00 – 17.00