Kā sievietei vislabāk sasniegt "pareizo" orgasmu

„Sievietei ir divu veidu orgasmi — vaginālais un klitorālais, bet daļa sieviešu vienu vai abus no tiem nevar dabūt! Kādēļ? Turklāt ir sievietes, kurām orgasmu izdodas sasniegt ļoti viegli, bet citām krietni jānopūlas. Vai tā ir vīrieša vaina, vai varbūt vainīga poza? Es vispār neizjūtu nekādu orgasmu, lai gan izmēģināts viss...” vaicā mammam.lv/tetiem.lv lasītāja. Atbild seksologs Arturs Šulcs.

FOTO: Shutterstock.com

„Man uzreiz ir pretjautājums: vai nav vienalga, kur sākas orgasms? Vai tas sākas zem jostasvietas, vai saldas trīsas pa visu augumu izsauc auss ļipiņas vai kreisās kājas mazā pirkstiņa kutināšana? Ir taču pilnīgi vienalga! Ja baudas sajūta ir vērtība, vajag ļauties sava ķermeņa izjūtām, un nav svarīgi, vai šīs izjūtas rodas maksts dziļumā vai, kairinot klitoru. Par to, vai orgasms ir iedalāms vaginālajā un klitorālajā, vēl strīdas. Maksts dziļumā nav uztveres receptoru, tie ir ādā un klitora kājiņās, kas atrodas mazajās kaunuma lūpās. Sieviete, protams, jūt, ja makstī ievieto pirkstu, dzimumlocekli vai seksa rotaļlietu, bet šīs sajūtas drīzāk uztver nervs, kas atrodas taisnajā zarnā. Orgasms rodas no dzimumorgānu vispārēja kairinājuma.

Ja baudas sajūta ir vērtība, vajag ļauties sava ķermeņa izjūtām, un nav svarīgi, vai šīs izjūtas rodas maksts dziļumā vai, kairinot klitoru.

Reklāma
Reklāma

Protams, atšķirīgas sajūtas var meklēt un to vajag darīt; tas ir normāli, ka cilvēki izpēta savu ķermeni un izmēģina, kādas sajūtas rada klitora stimulēšana, kādas — starpenes glāstīšana, un kādas rodas maksts dziļumā. Bet, runājot par G punktu, tā ir īpaša zona makstī, atšķirīgas konsistences laukumiņš, kuru ar pirkstu var sataustīt apmēram divu falangu dziļumā. Taču, vai G punkta stimulācija rada fiziskas sajūtas jebšu viss ir galvā — tas ir diskutabls jautājums. Vienai sievietei G punkts ir konstatēts, citai nav, līdz ar to pateikt precīzi nav iespējams. Cilvēka ķermenis ir tik noslēpumains, ka katrs var gūt baudu citādi.”