Latvijas Dabas muzejā fotoizstāde "Etiopija"

Latvijas Dabas muzejs no 20. jūlija līdz 14. augustam aicina apmeklēt vieglatlētikas trenera, liliju audzētāja un selekcionāra, mednieka, šautriņu mešanas čempiona un ļoti daudzpusīga cilvēka, Ivara Zilgalvja, fotoizstādi „Etiopija”.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Ivars Zilgalvis darba gaitas sācis un joprojām turpina kā vieglatlētikas treneris Bauskas Bērnu Jaunatnes sporta skolā. Viņš ir bijis treneris Aināram Kovalam (Olimpiskās sudraba medaļas ieguvējam šķēpmešanā) un daudziem citiem Latvijas izcilākajiem sportistiem, kas izcīnījuši godalgas pasaules mērogā. Pēc Pekinas olimpiskajās spēlēs gūtajiem augstajiem rezultātiem, Ivars Zilgalvis kā Aināra Kovala pirmais treneris, saņēmis prēmiju. Šo materiālo atzinību viņš izmantojis ceļojumam uz Etiopiju, kura laikā ir tapusi šī apbrīnojamā fotoizstāde. 

 

Fotogrāfēšana ir bijusi Ivara Zilgalvja aizraušanās jau kopš piektās klases. Sākotnēji dzīves mirkļus izstādes autors iemūžinājis ar fotoaparātu „Smena-2” un šim hobijam viņš ir veltījis visu dzīvi. Ivars Zilgalvis ir Bauskas Tautas Foto studijas biedrs kopš 1976. gada. Šajā laikā viņš ir piedalījies studijas izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, viņam ir bijušas arī vairākas personālizstādes.

 

Etiopija, pēc iedzīvotāju skaita trešā lielākā Āfrikas valsts, ir viena no attīstītākajām šajā reģionā. Tomēr neskatoties uz to, ārpus pilsētām, apmetnēs cilvēki dzīvo no zariem uzslietās būdiņās, neaprakstāmā nabadzībā, bez darba un ienākumu iespējām. Viņu vienīgais ienākums avots ir fotogrāfēšanās ar tūristiem. Pārsteidzoši, ka, par spīti smagajiem dzīves apstākļiem, vietējie iedzīvotāji izceļas ar savu dzīvesprieku un atvērtību. Šī apbrīnojamā dzīves uztvere pavadīto laiku Etiopijā ir pārvērtusi emocionāli piesātinātā piedzīvojumā, paplašinājusi viņa redzesloku un sniegusi iespēju iepazīt citu kultūru. To visu caur savām fotogrāfijām autors atklāj izstādes apmeklētājiem. 

 

 

Ivars Zilgalvis ir raksturojams kā daudzpusīga personība. Viņš ir ne tikai sportists un fotogrāfs, bet arī godalgots liliju selekcionārs, kaislīgs mednieks un Latvijas mēroga čempions šautriņu mešanā. 

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja noskatīties arī autora Henrija Lapčinska video filmu „Ceļojums pa Etiopiju” un atklāšanas dienā satikt izstādes autoru personīgi. 

 

Izstādes atklāšana 20. jūlijā plkst. 10:00 muzeja 1. stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

 

Izstādes darba laiki:

P., O. – slēgts

T. – 10.00 – 17.00

C. – 10.00 – 19.00

P. – 10.00 – 17.00

S., Sv. – 11.00 – 17.00