Tradicionālie barbekjū salāti

Amerikā neviens barbekjū neiztiek bez tradicionālajiem salātiem coleslaw. Nosaukums „coleslaw” radies 20.gs., pārangliskojot holandiešu nosaukumu kāpostu salātiem (koolsalade). Recepte no www.lindasvirtuve.wordpress.com.

Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Mūsmājās šie salāti ir katra BBQ neatņemama sastāvdaļa. Kraukšķīgie dārzeņi un krēmīgais aizdars ir lieliska piedeva ceptajai gaļinai! Piedāvāju savu versiju parcoleslaw. Vēl neliela piebilde par šiem salātiem – tie diezgan ilgi turas svaigi un neatsulojas, kā tas parasti notiek ar zaļajiem salātiem!  

 

Sastāvdaļas:

1/4 baltā kāpostgalva (vidēja lieluma kāposts)

1 zilais sīpols

2 burkāni

3 seleriju kāti

daži zariņi pētersīļa

3 ēdamkarotes majonēzes

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Kāpostu sašķērē sloksnītēs. Sīpolu sagriež gabaliņos (vai šķēlītēs – kā labāk patīk!) Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sasmalcina pētersīļus.

2. Visas sastāvdaļas liek salātu bļodā un sajauc ar majonēzi.

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas