Mokas krēms ar šokolādes mērci - saldumu klasika

Kārdinošs šokolādes deserts. Klasika!

FOTO: Shutterstock.com

4 personām

Olu dzeltenumus saberž ar cukuru. Šokolādi izkausē kopā ar pusi saldā krējuma un pievieno olu dzeltenumiem. Atlikušo krējumu saputo un pievieno šokolādes masai, tad pielej klāt izkausēto želatīnu un visu samaisa. Gatavo masu lej formiņās un liek uz pāris stundām ledusskapī sastingt.

Šokolādes mērce.

Kafijai pievieno šokolādi un saldo krējumu, visu savāra līdz mērces konsistencei un atdzesē. Gatavo sastingušo krēmu izgāž no formiņas un pārlej ar mērci.

Dekorē ar karamelizētām kafijas pupiņām.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no žurnāla Mūsmājas 2010/jūlijs

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 4.gab
  • Sokolade - 100.g
  • Saldais krejums - 200.g
  • Cukurs - 75.g
  • Želatīns - 20.g
  • šokolādes mērcei vajadzēs:
  • tasīti kafijas
  • šokolādi - 100.g
  • Saldo krējumu - 50.g