Laika prognoze Jāņiem un metodes lietus aizbaidīšanai

Līst kā pa Jāņiem – vairākus gadus tādas īstas lietusgāzes Jāņos neesam piedzīvojuši (vismaz mūsu pusē). Un negribētos arī šogad, lai gan solīt sola... Ko darīt, lai lietu aizbaidītu?

Jāņu dienā, 24. jūnijā, visā teritorijā īslaicīgi līs, gaidāms arī pērkona negaiss.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jāņu dienā, 24. jūnijā, visā teritorijā īslaicīgi līs, gaidāms arī pērkona negaiss.

Naktī uz ceturtdienu, 23. jūniju, Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies ļoti plaša un nokrišņiem bagāta lietus mākoņu zona, kas Latvijas teritoriju pametīs tikai pašā Līgo vakarā. Līdz ar to nakts lielākā daļa paies bez nokrišņiem, un tikai ļoti agrās rīta stundās lietus atkal gaidāms valsts rietumu rajonos. Tātad vislielākā varbūtība, ka Līgo vakarā un Jāņu naktī nelīs, ir valsts centrālajos rajonos – prognozē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

 

Arī Jāņu dienā, 24. jūnijā, visā teritorijā īslaicīgi līs, gaidāms arī pērkona negaiss. Mazāk līs atlikušajās brīvdienās, 25. un 26. jūnijā, tomēr visā Latvijas teritorijā nebūs sauss laiks.

Visas nedēļas garumā – no 20. Līdz 26. jūnijam - Latvijā valdīs dienvidrietumu, rietumu vēji, kas būs lēni līdz mēreni, vien pērkona negaisa laikā brāzmās var būt brāzmaini. Līdz ar to gaiss būs vien mēreni silts – minimālā gaisa temperatūra gaidāma +8...+15 grādu robežās, bet dienas laikā tā paaugstināsies līdz +15...+23 grādiem.

Nakts lielākā daļa paies bez nokrišņiem, un tikai ļoti agrās rīta stundās lietus atkal gaidāms valsts rietumu rajonos. 

Tātad izklausās, ka lietus aizdzīšanas māka šogad varētu noderēt. ..

Mans vīratēvs saka un tic, ka lietus aizbaidāms, spēlējot futbolu. Tāpēc Jāņos mūsmājās svēta lieta ir Jāņu futbols – spēlē kauču tad, kad futbollaukums ir dubļujūra! 

 

Es ticu, ka mākoņi aizbēg, ja dzied latviešu tautasdziesmu:

Spīguļo, Saulīte,

Spīguļo, spīguļo!

Reklāma
Reklāma

Met melnu jūrā,

Velc baltu mugurā!

Šī dziesma nudien strādā (personīgi pārbaudīts), un visefektīvāk, ja dzied vismaz divu trīs cilvēku pulciņš. Obligāti vajag idziedāt vēl ādas saules dziesmas - aizbaidot lietu, to nevar būt par daudz!

Piemēra:

"Šķērsu dienu saule teka", ipilda "Iļģi"

 

 

 

Vēl var bīdīt mākoņus! To darot šādi: noguļas uz zemes un ar koncentrētu skatienu aizdomīgo mākoni bīda un kliedē. Svarīgi – lai tu pats tici, ka to var izdarīt. Tiesa, ne katram ir pa spēkam mākoņus aizdzīt, bet mēģināt vajag noteikti!:)

Ja arī tev ir kādas idejas saulītes ievilināšanai savā pagalmā, lūdzu, padalies!