Gardā biezpiena kūka ar svaigām zemenēm

 24. jūnijs 2019 9:45 Recepte

Vasarai piestāv zemeņu kūkas baudīšana.



Foto: Shutterstock.com

Kūka, kas neprasa lielu darbu!


Sasmalcina cepumus un kopā ar sviestu silda uz pannas, līdz jūtams viegls, salds aromāts, tad pievieno vaniļas cukuru un kakao.

Gatavo masu liek tortes formā.

Biezpienu izberž caur sietu, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz veidojas gaiši dzeltena masa.

Biezpiena - olu masai pievieno saputoto saldo krējumu ar sasmalcinātu citrona miziņu un gabaliņos sagrieztas zemenes.

Visu rūpīgi samaisa un pievieno masai ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Gatavo masu lej formā, kur jau ir kūkas pamatne, un liek ledusskapī sastingt.

Kūku var papildināt ar vaniļas mērci un svaigām ogām.

 

Recepte: žurnāls Mūsmājas 2010/jūlijs

Sastāvdaļas

1. Biezpiens
600 g
2. Olas
10 gab
3. Cukurs
150 g
4. Cepumi selga
2 paciņas
5. Sviests
1 paciņa
6. Sarīvēta citrona miziņa
2 tējk.
7. Vaniļas cukurs
2 tējk.
8. Saldais krejums
200 g
9. Zemenes
600 g
10. Želatīns
30 g
11. Kakao
2 ēd.k.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas