Gardā biezpiena kūka ar svaigām zemenēm

Vasarai piestāv zemeņu kūkas baudīšana.

Kūka, kas neprasa lielu darbu

FOTO: Shutterstock.com

Kūka, kas neprasa lielu darbu

Sastāvdaļas

  • Biezpiens – 600 g
  • Olas – 10 gab
  • Cukurs – 150 g
  • Cepumi “Selga” – 2 paciņas
  • Sviests – 1 paciņa
  • Sarīvēta citrona miziņa – 2 tējk.
  • Vaniļas cukurs – 2 tējk.
  • Saldais krējums – 200 g
  • Zemenes – 600 g
  • Želatīns – 30 g
  • Kakao – 2 ēd. k.

 

Gatavošana

  1. Sasmalcina cepumus un kopā ar sviestu silda uz pannas, līdz jūtams viegls, salds aromāts, tad pievieno vaniļas cukuru un kakao.
  2. Gatavo masu liek tortes formā.
  3. Biezpienu izberž caur sietu, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz veidojas gaiši dzeltena masa.
  4. Biezpiena–olu masai pievieno saputoto saldo krējumu ar sasmalcinātu citrona miziņu un gabaliņos sagrieztas zemenes.
  5. Visu rūpīgi samaisa un pievieno masai ūdens peldē izkausētu želatīnu.
  6. Gatavo masu lej formā, kur jau ir kūkas pamatne, un liek ledusskapī sastingt.

 

Reklāma
Reklāma

Kūku var papildināt ar vaniļas mērci un svaigām ogām.

 

Recepte: žurnāls Mūsmājas 2010/jūlijs