Vasaras brīvdienas! Pievērs uzmanību bērnu drošībai internetā

Tuvojoties vasarai un skolēnu brīvdienām, kad bērniem rodas vairāk brīva laika, vecākiem ieteicams pievērst īpašu uzmanību viņu drošībai internetā.

Izmanto drošus datu aizsardzības risinājumus ar integrētu vecāku kontroles funkciju, kas ļauj ierobežot laiku, cik ilgi bērns uzturas internetā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmanto drošus datu aizsardzības risinājumus ar integrētu vecāku kontroles funkciju, kas ļauj ierobežot laiku, cik ilgi bērns uzturas internetā.

Atrodoties vispasaules tīmeklī, bērns vai pusaudzis var iegūt piekļuvi noteiktām zināšanām, pirms ir spējīgs tās adekvāti uztvert. Tas var nodarīt ievērojamu ļaunumu viņa nenobriedušajai psihei. Turklāt viņš var nonākt apšaubāmās tīmekļa vietnēs arī pret savu gribu. Daudzas mājaslapas izmanto saites un reklāmjoslas, uznirstošos logus, pāradresāciju un citas metodes, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk lietotāju.


"Kaspersky Lab" sniedz padomus, kā aizsargāt bērnus internetā:
•  Parunā ar saviem bērniem par iespējamajiem apdraudējumiem, ar kādiem var būt saistīta viņu klātbūtne internetā.

•  Centies darbu ar datoru iekļaut to pasākumu skaitā, ko veic visa ģimene kopā.

•  Izmanto drošus datu aizsardzības risinājumus ar integrētu vecāku kontroles funkciju, kas ļauj ierobežot laiku, cik ilgi bērns uzturas internetā. Šī funkcija ļauj vecākiem noteikt nepieciešamos laika intervālus piekļuvei internetam, bloķēt piekļuvi azartspēļu un pornogrāfijas tīmekļa vietnēm, interneta resursiem, kas satur rupjus un aizskarošus vārdus, informāciju par narkotikām un ieročiem, kā arī aicinājumus uz vardarbību. Turklāt šo funkciju iespējams aizsargāt ar paroli — nezinot slepeno kodu, bērni nevarēs to patstāvīgi izslēgt.

Reklāma
Reklāma

•  Formulē noteikumus, kas norāda, ko tavi bērni drīkst un ko nedrīkst darīt internetā. Šiem noteikumiem ir jāsniedz skaidra atbilde uz šādiem jautājumiem (atcerieties, ka, bērnam kļūstot vecākam, jūsu atbildes var un tām vajag mainīties):
     * Vai drīkst reģistrēties sociālajos tīklos un citos resursos?
     * Vai drīkst iepirkties internetā?
     * Vai drīkst no interneta lejupielādēt mūzikas datnes, videoklipus vai datorprogrammas?
     * Vai drīkst izmantot tūlītējās ziņojumapmaiņas programmatūras? Ja atbilde ir apstiprinoša, paskaidrojiet bērniem, ka viņi nedrīkst biedroties ar nepazīstamiem lietotājiem.
     * Vai drīkst piedalīties tiešsaistes tērzētavās?

•  Mudini bērnus apspriest ar tevi viņu tiešsaistes pieredzi, īpaši tās satraucošos vai nepatīkamos aspektus.
 

IZLASI ARĪ: Kas tavu bērnu apdraud internetā?