Īstais laiks gatavot rabarberu ievārījumu!

 27. maijs 2011 8:00 Recepte

Rabarberu laiks ir tik īss, ka ir vērts pagatavot rabarberu ievārījumu ziemai.



Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Sīki sagriezu 1kg rabarberus, ieliku katliņā un apbēru ar cukuru, es piemēru ap 6 ēd.k ar kaudzi, bet vēlāk lasīju, ka labāk uz 1kg rabarberu vismaz ap 300g cukurs. Atstāju kādu laiciņu, lai sasulojas.

Tad liku vārīties uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot un noņemot putas. Vārīju, līdz rabarberi pilnībā izšķīduši. Ūdeni var pievienot, ja vēlas - ap 50ml ne vairāk, bet var arī nelikt, es neliku, jo rabarberi ar cukuru sasulojas un ir pietiekami šķidruma.

Kad izvārījās, es sablenderēju, jo gribēju viendabīgu masu. Pagaidīju, lai mazliet nosēžas, lai nav putains, gaisīgs.Šo vietu var arī izlaist.

 

Liku sterilās burciņās, aizskrūvēju, atdzesēju un ledusskapī iekšā.Tā kā man ir mazs cukura daudzums, tad noteikt jāglabā ledusskapī.
Ievārījumus nekad nebiju vārījusi, līdz ar to pieredzes nekādas. Lasīju gan daudz un dažādas receptes, citās teikts, ka cukuram jābūt no 300g-1 kg uz 1kg rabarberiem, citās receptēs teikts, ka var pievienot pēc garšas. Tā kā šis būs eksperiments, kā glabāsies.

Sastāvdaļas

1. Rabarberi
2. Cukurs



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas