Jauns dziesmu albums bērniem "Mazo dziesmas Latvijai. Tikai tā!"

Ierakstu kompānija Mikrofona ieraksti izdevuši TV dziesmoto sacensību Mazo dziesmas Latvijai CD un Mp3 albumu Tikai tā!.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Papildus jaunajām dziesmām, albumā atrodami arī visu dziesmu instrumentālie pavadījumi. Sacensības noslēdzās 8. maijā ar Valērijas Satibaldijevas uzvaru. Tajā piedalījās deviņi jaunie izpildītāji no visas Latvijas, un viņu sniegumu katru nedēļu vērtēja dziedātāja Olga Rajecka, komponists Mārtiņš Brauns un citi atzīti profesionāļi.


Speciāli 1. maija raidījumam un tikko kā izdotajam albumam, pilnīgi jaunas dziesmas sarakstījuši mūzikas autori Uldis Marhilevičs, Kārlis Būmeisters (Kaža), Māris Elksnis, Gints Stankevičs, Artūrs Palkevičs, bet visus jauno dziesmu tekstus rakstījis Guntars Račs. Albuma bukletā atrodami gan visu dziesmu teksti, gan jauno izpildītāju fotogrāfijas, kuru autors ir fotogrāfs Imants Urtāns. Albuma dizainu veidojis mākslinieks Guntars Petris.
Kaža: „Arī man ir laimējies agrā bērnībā būt starp tiem, kam izdevies iedziedāt bērnu albumu, un es zinu, cik patiesībā šīs pirmās dziesmas būs nozīmīgas solistiem, kad tie būs izauguši lieli. Jo pirmo nekad neaizmirsti. Jāsaka, ka pēc Paula Dzeguzītes laikmeta, bērnu mūzikas jomā ir iezadzies provinciālisms, un man ir liels prieks, ka atkal pēc ilgāka laika, piedāvājot 10 profesionāli ierakstītas dziesmas un to instrumentālos pavadījumus, bērniem būs jauns materiāls, kuru dziedot pilnveidoties. Ko tur slēpt, varbūt pat šobrīd esam liecinieki nākamajam Kapteinim Reinim vai Anniņai vanniņā!„


Apdrošināšanas sabiedrības „BTA” Viceprezidents Jānis Lucaus: „Domājot par mūsu nākotni – bērniem, un par viņu tālāko profesionālo izaugsmi arī pēc dziesmoto sacensību „Mazo dziesmas Latvijai” fināla, BTA ar prieku atbalsta šī CD izdošanu. Ceram, ka tas mazajiem dziedātājiem palīdzēs iekarot ne tikai Latviju, bet būs arī pirmais solis ceļā uz pasaules slavu.”  


Dziesmas profesionālā studijā producējis Gints Stankevičs un mazajiem dziedātājiem tā bija unikāla iespēja un lieliska pieredze. Dziesmu ierakstos piedalījušies pianists Kārlis Lācis, saksofonists Gints Pabērzs, ģitāristi Andris Šīrants un Valdis Rēbuks, bundzinieks Tods Sorensens un vijolnieks Ījans Kamerons. Albuma tituldziesmu mazajiem dziedātājiem palīdzējuši iedziedāt „Latvijas Nacionālās Operas” soliste Evita Zālīte un šova vadītājs Māris Grigalis, bet dziesmas „Sarkanās kurpes” ierakstā skan arī mazās Adrijas Silvas tēta Adriana Kukuvasa un dziesmas autora Ulda Marhileviča balsis. 

 

Reklāma
Reklāma

Albumā atrodamas šādas dziesmas un šo dziesmu instrumentālie pavadījumi:
•    Tikai tā! — Kopkoris, Evita Zālīte un Māris Grigalis
•    Laba dziesma — Alīna Ņikitina
•    Otrā pusē vējam — Emīls Mangulis
•    Pasaule, pasaule — Valērija Satibaldijeva
•    Baltais sapņu burinieks — Gabors Goldmanis
•    10 000 jūdžu no Liepājas — Kristaps Solovjovs
•    Sarkanās kurpes — Adrija Silva Kukuvasa
•    Saulīte uzlēca no rīta agri — Kristīne Cielava
•    Šķībi, greizi, nepareizi — Ralfs Liģeris
•    Mazs cinītis — Agate Albekeite


Dziesmu Mp3 pieejami lejupielādes portālā Doremi.lv


Šova uzvarētājas Valērijas Satibaldijevas izpildītās dziesmas "pasaule, pasaule" video skatieties šeit!

 

Dalībnieku foto galerija šeit!