Latvijā dzimušo bērnu skaits — mazākais 13 gadu laikā

Šā gada februārī Latvijā piedzimuši 1380 bērni, kas ir mazākais vienā mēnesī dzimušo bērnu skaits pēdējo 13 gadu laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, raksta www.kasjauns.lv.

Foto iesūtījusi Kristīna Klitončika, mammam.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Kristīna Klitončika, mammam.lv reģistrētā mamma.

1998. gada janvārī Latvijā piedzima par 11 bērniem mazāk nekā šā gada februārī, bet vēl mazāks vienā mēnesī dzimušo bērnu skaits tika reģistrēts tikai 1997. gada novembrī, kad pasaulē nāca 1263 mazuļi.


Šādi dati CSP interneta mājaslapā pieejami par laika posmu no 1995. gada janvāra līdz šā gada februārim. Martā Latvijā dzimušo bērnu skaits CSP mājaslapā pagaidām vēl nav apkopots.


No minētajiem datiem redzams, ka visvairāk bērnu Latvijā piedzimuši 2008.gada jūlijā, kad pasaulē nāca 2178 mazuļi.


Kā ziņots, demogrāfisko problēmu risināšana pēdējās nedēļās kļuvusi par vienu no visvairāk apspriestajiem jautājumiem gan parlamenta, gan valdības dienaskārtībā.
30.martā pēc ekspremjera Andra Šķēles ierosinājuma Saeimas Nacionālās drošības komisija izveidoja Demogrāfijas politikas apakškomisiju, savukārt pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja Demogrāfisko lietu padomes nolikumu. Šo padomi vadīs Ministru prezidents, un tajā darbosies arī nozaru ministri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.kasjauns.lv