Peldošās salas - putota olbaltuma un vaniļas mērces deserts. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas

  • 2 olas;
  • 6 ēdamk. cukura;
  • vaniļas cukurs;
  • 0,5 l piena;
  • 0,5 l saldā krējuma.

 

Piezīme. No šo produktu daudzuma sanāks divas porcijas.

 

Gatavošana

Vispirms pagatavojam “saliņas”.

Reklāma
Reklāma
  1. Ņemam divas olas, atdalām dzeltenumus no baltumiem. Baltumus putojam un, kad jau izveidojas putas, pievienojam 3 ēdamk, cukura, turpinām putot. Putojam, līdz baltumi ir stingrās putās.
  2. Katliņā ielejam 0.5 l pienu un uzvārām. Liekam pa karotītei saputotos olas baltumus. Es liku pa 4 karotītēm vienā reizē, jo tie vāroties palielinās.
  3. Vāram, līdz paceļas piena putas, tad griežam otrādi olas baltuma piciņas un vāram atkal, līdz pieceļas piena putas. Tad liekam sietiņā. Gatavas mūsu “saliņas”!

 

Tālāk gatavojam vaniļas mērci, kur peldēs “saliņas”.
 

  1. Olas dzeltenumus putojam ar cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas. Cukuru aptuveni 2–3 ēdamk., kā nu kuram tīk. Putojam, līdz dzeltenumu kļuvuši gaiši un cukurs izkusis.
  2. Pienu, kas palika pāri no “saliņu” vārīšanas, izkāšam caur sietiņu. 
  3. 100 ml pienam pievienojam 100 ml saldā krējuma. 
  4. Pienu un saldo krējumu uzsildām un mazliet pielejam olas dzeltenumiem, nepārtraukti putojot, pēc tam jau pielejam visu un liekam karsēties ūdens peldē. 
  5. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotinu, karsējam, līdz viss sabiezē. Gatavs!
  6. Vaniļas mērci pārlejam citā traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam aukstā ūdenī, lai atdziest.

 

Vaniļas mērci pasniedz kopā ar “saliņām”. Labu apetīti!

Saistītie raksti