Vides izglītības nometne jauniešiem

1.aprīlī, Jelgavas 4. vidusskolā pulksten 16.30 tiks atklāta šogad pirmā Latvijas Zaļā punkta organizēta izglītojoša piedzīvojumu nometne Zaļā nakts zinātkāriem jauniešiem vecumā no 14 līdz 19 gadiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nometnes atklāšanā jauniešus uzrunās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Latvijas Zaļā punkta Padomes priekšsēdētāja un rūpnīcas PET Baltija valdes priekšsēdētāja Undīne Būde.

 

Nometnē zinošu speciālistu virsvadībā skolēni tiks apmācīti piecās darbnīcās: „Kā samazināt atkritumu daudzumu? Risinājumi šodienai un nākotnei” (vadītāja - Latvijas Zaļā punkta Mārketinga un komunikācijas projektu vadītāja Rita Bubina); „Dabasgāze – sākums labai enerģijai” (vadītājs – AS „Latvijas Gāze” mācību centra inženieris lektors Kaspars Šampiņš); : „Pētnieciskā vides žurnālistika Latvijā” (vadītājs – žurnālists Māris Olte); „Ekodzīve” (vadītāja – radio raidījuma „Zināmais nezināmajā” vadītāja Anitra Tooma); „Āra dzīve. Izdzīvošana. Komunikācija” (vadītājs – āra dzīves apmācību centra „Pelēkais vilks” instruktors Nils Klints). Pēc apmācībām visi nometnes dalībnieki piedalīsies aizraujošās sacensībās – zināšanu pārbaudē, kur kopā ar savu komandu meklēs atbildes, spriedīs, domās, atcerēsies darbnīcās un skolā iemācīto.

 

Projekts Zaļā nakts dod iespēju jauniešiem atraktīvā veidā, mācoties nestandarta apstākļos, iegūt jaunas zināšanas un iemaņas zaļam dzīvesveidam. Tāpat, līdzdarbojoties nometnē kopā ar līdzīgi domājošiem skolēniem no visas Latvijas un lektoru kolektīvu, jauniešos tiek rosināta interese par apkārtējo vidi ietekmējošiem procesiem Latvijā un pasaulē. Skolēni Zaļajā naktī tiek aicināti arī turpmāk saturīgi izmantot brīvo laiku, pielietot iegūtās zināšanas ikdienā un mudināt videi draudzīgam dzīvesveidam pievērsties arī līdzcilvēkus.

 

Reklāma
Reklāma

Šogad nometnei pieteicās rekordliels dalībnieku skaits – 865 skolēni, kas apvienojušies 173 komandās. Uz nometni tiek aicinātas tikai 60 pašas erudītākās komandas, kas savas zināšanas apliecināja, aizpildot pieteikšanās anketu un aprakstot savu motivāciju un pašu veiktas zaļās ikdienas darbības. Nometnē Zaļā nakts piedalīsies 20 komandas. Šādas nometnes notiks arī Ventspilī (8.aprīlis) un Jēkabpilī (15.aprīlis).

 

Katrā no trijām nometnēm uzvarējusī komanda un tās pedagogs balvā saņems dāvanu karti ceļojumam 250 latu vērtībā, ko dalībniekiem dāvina AS „Latvijas Gāze”. Otro un trešo vietu ieguvušās komandas saņems veicināšanas balvas no Latvijas Zaļā punkta. Simpātiju balvas komandām ir sagatavojuši arī lektori.

 

Nometnes Zaļā nakts vadītājs būs mūziķis, televīzijas un radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

 

Papildu informācija: Indra Soika, 26455823, indra@ekomedia.lv, www.zalais.lv