Šodien pēdējā diena pārreģistrācijai bērnudārzā!

Lai saglabātu iepriekš pieteikto rindu bērnudārzā, rīdzinieku vecākiem no 1. līdz 30. aprīlim jāierodas pirmsskolas izglītības iestādē un jāveic pārreģistrācija.

Foto iesūtījusi Līga Lutuma, mammām.lv reģistrētā mamma

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Līga Lutuma, mammām.lv reģistrētā mamma

Kas notiks, ja vecāki to nebūs veikuši?

 „Bērns zaudēs savu rindas kārtas numuru”, noteikts Rīgas domes saistošajos noteikumos „Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas” (Nr. 79, 19.06.2007.).

Aizejot uz iestādi, vecākiem jāuzrāda reģistrācijas pieteikums, ko, piesakot bērnu rindā, izsniedza pirmsskolas izglītības iestāde. Pieteikumā vadītājs vai LIIS datu bāzes administrators izdarīs atzīmi par pārreģistrācijas faktu, norādīs datumu un apliecinās to ar savu parakstu.
Pārreģistrācija obligāti ir jāveic arī tiem bērniem, kuri rindā ir reģistrēti šajā gadā, pat marta mēneša beigās!

Ņemot vērā to, ka vecāki mazuļus rindā ir pieteikuši vairākos bērnudārzos, viņi, ierodoties vienā pirmsskolas izglītības iestādē, savu lolojumu varēs pārreģistrēt arī visos pārējos bērnudārzos, kur bērns ir uzņemts rindā (iesnieguma forma jāaizpilda 2 eksemplāros, ja ir iespēja – jāizdrukā no mājas lapas www.e-skola.lv/pirmsskolas).

Māsas vai brāļa statusu piešķir tajā gadījumā, ja bērns rindā reģistrēts ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc dzimšanas un viņa vecākais brālis vai māsa joprojām apmeklē šo bērnudārzu. Ja tas netiek izdarīts, tad šis bērns nevar pretendēt uz ārpus rindas statusu.
Ar rindu vecāki var iepazīties pirmsskolas izglītības iestādē publiski pieejamā informācijas stendā vai portālā www.riga.lv (e-pakalpojumi/pakalpojumi, kuriem nav nepieciešama autorizācija).

Pārreģistrāciju vecāki var veikt šādos darba laikos: pirmdienās no plkst. 10:00 līdz 19:00, pārējās darba dienās no plkst. 9:00 līdz 18:00.

Informāciju sagatavoja Sarmīte Baltmane, RD Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā speciāliste, 67026822

Reklāma
Reklāma