Rīgā 12 gadus veca meitene mirusi no gaisa atsvaidzinātāja ieelpošanas

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, vakar saņemts izsaukums, kurā norādīts, ka meitenei kļuvis slikti no gaisa atsvaidzinātāja ieelpošanas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad mediķi ieradās, meitene vēl bija dzīva, tomēr viņu glābt neizdevās.

Liecinieki informējuši, ka meitene elpojusi gaisa atsvaidzinātāju, tomēr par nāves cēloni skaidri varēs pateikt tikai pēc ekspertīzes, norādīja Bukša.

Aizvadītajā diennaktī saņemts izsaukums pie kādas divus gadus vecas meitenītes, kura, iespējams, tikusi pie medikamentiem un tos ieēdusi. Bērnam veikta kuņģa skalošana.


Jau esam rakstījuši par to, ka, lietojot sadzīves ķīmiju — šķīdinātājus, līmi, matu lakas u.c. — kā apreibināšanās līdzekli, intensīvi tiek noārdītas smadzenes un iznīcina iekšējos orgānus. Kā pamanīt sava bērna aizraušanos ar atkarību izraisošo vielu lietošanu, skaties raidījuma Degpunktā sižetu.


 

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv vecākus aicina pievērst uzmanību tam, kur mājās atrodas sadzīves ķīmija un citas bērniem bīstamās vielas, piemēram, degšķidrumi, mazgāšanas līdzekļi utml. Tām ir jāatrodas bērniem neaizsniedzamā vietā!
Pasaules Veselības organizācijas pētījumi liecina, ka trīs no četriem šādiem nelaimes gadījumiem (tai skaitā, nāves gadījumi) mēs, pieaugušie, būtu varējuši novērst.

Reklāma
Reklāma