Kāzas ziemā. Un fotosesija sniegputenī!

„Sarkans kvadrātiņš ap datumu kalendārā vēstīja, ka ir 11.02.11. Jau no paša sākuma Viņi gribēja, lai šī diena izvērstos ne vien īpaša, bet arī neparasta. Taču maģiskais datums bija pavisam neliela daļa no plāna. Daudz lielākas pūles nācās pielikt, lai atrastu cilvēkus, kuri palīdzēs laimīgajam jaunajam pārim šo dienu padarīt neparastu. Jo ziema nebūt nav tas tipiskākais kāzu laiks,” par dalību kāzās kādā ziemas dienā stāsta kāzu fotogrāfs Mārcis Baltskars, www.baltskars.lv.

FOTO: Mārcis Baltskars, http://www.baltskars.lv/

„Vairums fotogrāfu, pat, neskatoties uz tukšo darba grafiku šajā periodā, savus pakalpojumus ziemas mēnešos kāziniekiem visbiežāk atsaka. Tas ir lēmums, kurā emocijas lomu nespēlē. Un, pat no sirds novēlot laimi, priekšplānā izvirzās praktiskie apsvērumi.

Ja tehnika īsā laika sprīdī tiek pakļauta krasi mainīgiem temperatūras un mitruma apstākļiem, pastāv liela varbūtība to sabojāt. Objektīvs, ieejot no āra iekštelpās, pēkšņi aizsvīst, un garām paslīd unikāli, neatkārtojami kadri. Nemaz nerunājot par faktu, ka cimdi uz fotosesijas laiku jāaizmirst, vienalga cik zemu zem nulles noslīdējis termometra stabiņš. Taču dzīvē bieži vien daudz skaistu lietu notiek tieši nejaušas sakritības vai laimīgas sagadīšanās dēļ. Un tā bija arī šoreiz.

Par spīti vējam un aukstumam, uz putenī ievītā meža ceļa ritēja fotosesija. Fotogrāfam, pirkstus sildot ar karstu dvašu, bet jaunajam pārim siltumu smeļoties vienam otra skatienā...

Viņi sapņoja par skaistām, neparastām kāzām ziemā, bet viņu fotogrāfs par unikālām kāzu bildēm putenī. Grūti teikt, vai šajā gadījumā rokās kāds sadevās uz zemes, vai debesīs, bet 11. februāra rītā debesis ar zemi griezās kopā, vienā virpulī. Kā palēninātā filmā par spīti vējam un aukstumam, uz putenī ievītā meža ceļa ritēja fotosesija. Fotogrāfam, pirkstus sildot ar karstu dvašu, bet jaunajam pārim siltumu smeļoties vienam otra skatienā...


FOTOSESIJA SNIEGPUTENĪ!

Reklāma
Reklāma


Kas jaunais pāris izmantoja dāvanā saņemto izjādi zirgu kamanās, es gara acīm redzēju, cik skaistas liecības pēc gadiem viņi varēs rādīt saviem bērniem par mammas un tēta kopdzīves sākumu.
Reti kad, šķirstot kāzu albuma bildes, tajās redzami tik sniegbalti un ziemas saules apmirdzēti kadri. Un reti kad pēc kāzām fotoaparāts jānes pa taisno uz remontu!!! Taču par ko gan vēl, ja ne saviem sapņiem ir vērts dārgi maksāt? Un kad tad vēl tos piepildīt, ja ne tagad?!
Turklāt ņemot vērā, ka bieži vien pakalpojuma cenā ietilpst arī atsevišķa fotosesija, Viņi, ja vien vēlēsies, kāzu tērpus varēs uzvilkt arī tad, kad kalendārā būs pāršķirtas vismaz 6 lapas, kāzu viesi izklīduši katrs savās ikdienas gaitās, bet februārī pieputinātais meža ceļš smaržos pēc skujām un svaigiem čiekuriem... Kad pļavas būs pieneņu pūku pilnas un fotogrāfs savus dūraiņus jau sen būs noslēpis augstākajā antresolā.”

Autors: Mārcis Baltskars, fotogrāfs www.baltskars.lv