Kartupeļu kuģēlis. Kulinārais mantojums no vecmāmiņas receptēm

Kulinārais mantojums no vecmāmiņas receptēm.
Vecāsmammas laikos tā necepa, bet mums garšo arī, ja piegriež papriku.

FOTO: Shutterstock.com

Vecāsmammas laikos tā necepa, bet mums garšo arī, ja piegriež papriku.

Gatavošana: 

  1. Kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves putriņā (var rīvēt arī rupjās skaidiņās, var pat uz elektriskās rīves, bet, ja sarīvē pavisam rupji, mainās garša).
  2. Gaļu un sīpolus smalki sagriež. Sajauc kartupeļus ar gaļu un sīpoliem.
  3. Pievieno sakultu olu, sāli. (Ar sāli jāuzmanās, ja gaļa pašu žāvēta un ļoti sāļa, varbūt pat nevajag).
  4. Visu samaisa un lej pannā. Ar šo daudzumu 24 centimetru diametra apaļā pannā sacepums sanāk apmēram 4 cm biezumā.
  5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos kādas 40 minūtes, līdz virsiņa zeltaini brūna. Tomēr laiku pa laikam vajag paskatīties - ja sacepums ir plānāks, tas izcepsies ātrāk, biezāka kārta cepsies pat stundu.
  6. Mūsu mammas un vecāsmammas pasniedza ar skābo krējumu. Man iegaršojies ar biezpienu, kas sajaukts ar skābo krējumu un dillēm.

Vecāsmammas laikos tā necepa, bet mums garšo arī, ja piegriež papriku.

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 1,2.kg
  • žāvēta gaļa (vēlams cauraudzītis) - 150.g
  • Palieli sīpoli - 2.gab
  • Olas - 3.gab
  • Sāls pēc garšas - 3.gab

 

Iesaka Anda Jēkabsone

Recepte: Dienas Ēdieni