Igaunijā piemin bērnunama ugunsgrēka upurus. Arī Latvijā cietušai ģimenei nepieciešama palīdzība

Traģiskajā ugunsgrēkā, kas svētdien izraisījās Igaunijā Hāpsalu bērnunamā, dzīvību zaudējuši desmit bērnunama audzēkņi. Igaunijas valdība izteikusi līdzjūtību tuviniekiem un valstī izsludinājusi sēras, raksta portāls www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Traģēdija Igaunijā

Glābšanas dienesti saņēma trauksmes zvanu plkst.14.30, apliecināja Rietumigaunijas Glābšanas centra preses sekretārs Viktors Sāremetss.
Kad negadījuma vietā ieradās glābēji, bērnunama koka ēku jau bija apņēmušas liesmas.

Ugunī dzīvību zaudējuši 10 audzēkņi. Vēl 10 bērni un viens pieaugušais ar smagām traumām nogādāti slimnīcā. Kopumā ēkā atradušies 37 bērni un 9 pieaugušie. Visiem audzēkņiem bija smaga invaliditāte, no viņiem 24 pārvietojušies ratiņkrēslos. Bērnunamā dzīvoja bāreņi un bērni, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī bērni, kas bērnunamā ievietoti uz vecāku iesnieguma pamata.
Liesmas izdevās lokalizēt 16.24, visa ēka ir cietusi no augstās temperatūras un uguns.
Audzēkņi, kuri gāja bojā, atradās gulošo pacientu nodaļā — tajā ēkas daļā, kura cietusi visvairāk.
Ēka ir atbildusi visām ugunsdrošības prasībām, pēdējā pārbaude bijusi 19. janvārī, err.ee saka Sāremetss. Pagājušajā gadā notikušas arī mācības, kā evakuēties trauksmes gadījumā. Pie visām valsts un vietējo varasiestāžu ēkām šodien Igaunijā tiek izkārti sēru karogi. Patlaban tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus.

 

SKATIES VIDEO!

Reklāma
Reklāma

http://www.youtube.com/watch?v=ijmHp0G4aFU

 

Latvijā ugunsgrēkā bojāgājuša vīrieša ģimenei ir nepieciešama palīdzība
Diemžēl uguns nelaimes nesaudzē arī Latvijas iedzīvotājus. Šī gada 14. februāra pēcpusdienā dzīvojamā mājā notikušajā ugunsgrēkā Duntes ielā gāja bojā vīrietis. Izsaukums uz šo notikumu tika saņemts plkst. 16.00. Ugunsgrēks izplatījās 20 m2 platībā. Bojāgājušā vīrieša sieva un bērns tika nogādāti slimnīcā. Šobrīd sieviete atrodas reanimācijas nodaļā ar sejas un elpceļu apdegumiem, bet cietušās meita ir izrakstīta no slimnīcas un atrodas pie ģimenes draugiem.
Traģēdija laupīja sievai vīru un deviņus gadus jaunai meitiņai tēvu, ugunsgrēkā nodega arī viss dzīvoklis ar mēbelēm, mantām un drēbēm. Brīvprātīgie no labdarības biedrības www.varonis.lv steidzami organizē līdzekļu ziedošanu mājokļa īrei un cietušajai ģimenei nepieciešamo mantu vākšanu, lai palīdzētu tiem pārdzīvot ziemu.

Papildu informāciju par nepieciešamo palīdzību ir iespējams iegūt www.varonis.lv mājaslapā un pa tālruni 25534206.

Kopā mēs varam palīdzēt pārdzīvot traģēdiju un sniegt ticību nākotnei!