Mīcītu kartupeļu pankūkas un sacepums ar gaļas pildījumu

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas:  Maltās gaļas pildījumam: 250g maltā gaļa, 1 burkāns, 1/2 paprika, 1 liels sīpols, garšvielas apm. 50g siers

Pagatavošana: Uz pannas liekam malto gaļu, cepam un, lai tā būtu mazos graudiņos, nevis lielos gabaliņos, tad to ar dakšiņu saspaidām. Pievienojam sīki sagrieztu sīpolu. Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam. Pa to laiku nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves burkānu, pievienojam pannā. Sagriežam mazos gabaliņos papriku, liekam pannā, pievienojam garšvielas. Visu sautējam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot. Sautējam ap 15 minūtēm. Kad gatavs, liekam trauciņā, pierīvējam sieru, izmaisām.

Nomizojam 1kg kartupeļus, izvāram. Nokāšam, samīcam, pievienojam 1 ēd.k sviestu, sauju rīvēta siera,2 olas, garšvielas - muskatriekstu un garšvielu kartupeļu ēdieniem. Izmaisām un pievienojam 2 ēd.k ar miltiem. Izmaisām un veidojam plakanu pankūciņu, vidū liekam gaļas pildījumu, pa virsu vēl kartupeļu masu un veidojam tādu pankūciņu.

Apviļājam rīvmaizē, bet labs ieteikums - apviļāt sablenderētos riekstos. Cepam uz lielas uguns ne pārāk lielā eļļas daudzumā. Kamēr siltas, tās ir ļoti mīkstas, kad atdziest jau paliek cietākas, stingrākas. Tādēļ uz pannas ļoti uzmanīgi jāapgriež. Mīkstas tās pataisa siers, bet tai pat laikā - siers dod burvīgu garšu.

Reklāma
Reklāma

Ļoti labi garšo gan siltas, gan arī aukstas ar krējumu. Garša ir ļoti interesanta, neparasta.

No tādām pašām sastāvdaļām, tāda paša daudzuma, var uztaisīt arī gardu sacepumu. Mīcītos kartupeļus pusi liekam cepamtraukā, pa virsu gaļas pildījumu, tad pārējos kartupeļus.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz virsa paliek brūna, tad uzberam rīvētu sieru un cepam vēl ap 5 minūtēm, līdz siers izkūst.

Garša kā pankūciņām, bet tikai nav jācep eļļā. Ar skābo krējumiņu - mmmm....

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Maltā gaļa - 250.g
  • Burkāns - 1.gab
  • Paprika - 1/2.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Garšvielas
  • Siers - 50.g