Sildāmies ar zupīti! Ķirbja biezzupa ar garnelēm

LIekam lietā brangos ķirbjus!

Ķirbja zupa lieliski sader ar garnelēm.

FOTO: Shutterstock.com

Ķirbja zupa lieliski sader ar garnelēm.

1. Ķirbi, burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež kubiciņos. Katliņā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep sīpolus un ķiplokus, pēc tam pievieno ķirbjus un burkānu, ko arī apcep.

2. Gatavajai masai pielej karstu buljonu un vāra aptuveni 20 - 25 minūtes.

3. Izvārīto masu nedaudz atdzesē, ar blenderi sastrādā biezenī, kam pievieno saldo krējumu, un uzvāra, pieliek sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Garneles apcep, pievieno sāli un piparus. Zupu lej šķīvjos, virsū liek apceptas garneles.

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

Reklāma
Reklāma

www.una.lv

 

Sastāvdaļas

  • Ķirbis - 500.g
  • Burkāni - 200.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Ķiploka daiviņas - 3.gab
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Dārzeņu buljons - 1.l
  • Garneles - 200.g
  • Saldais krejums - 200.ml
  • malti melnie piapri
  • Sāls, cukurs