Piesakies radošo filmu darbnīcām "No idejas līdz filmai"!

No 17. līdz 19. martam un no 28. līdz 30. aprīlim Eiropas Savienības mājā zināšanu, sarunu un mākslas istabās (Aspazijas bulvārī 28) notiks divas radošās filmu darbnīcas No idejas līdz filmai, kuru ietvaros triju dienu laikā, teoriju savienojot ar praksi, interesentiem būs iespēja ielūkoties kino industrijas daudzšķautnainajās aizkulisēs un iemācīties izveidot filmu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Darbnīcu mērķis ir informēt, ieinteresēt un palīdzēt saprast lietas, kas slēpjas zem vārda „kinematogrāfija”.

Pieteikties uz darbnīcām varēs no 16. februāra līdz 4. martam portālā www.esmaja.lv, sadaļā "Notikumi". Pieteikties aicināti jebkuras profesijas pārstāvji bez priekšzināšanām kino jomā vecumā no 18 gadiem. Dalība darbnīcās ir bez maksas, un vietu skaits ir ierobežots. Darba valoda
latviešu.


Radošās filmu darbnīcas No idejas līdz filmai sniegs iespēju trīs dienās, pildot scenārista, aktiera, režisora, operatora un mākslinieka pienākumus, iemācīties ne tikai izveidot filmu, bet arī strādāt komandā, kas ir būtisks kino industrijas aspekts. Šis būs skrējiens cauri kinematogrāfijai, apgūstot iemaņas, kā izstāstīt stāstu ar filmētu kadru palīdzību. Tā kā augstskolās šīs specifiskās zināšanas tiek apgūtas vairāku gadu garumā, tad darbnīca ir lielisks veids, kā īsā laika saprast, kā tiek veidots kino. Darbnīcu mērķis nav sagatavot profesionāļus, bet gan informēt, ieinteresēt un palīdzēt saprast lietas, kas paslēptas zem vārda „kinematogrāfija”.

Vienas darbnīcas laikā tiks izveidotas trīs minūti garas filmas. Paralēli tiks filmēts arī viss process, lai izveidotu dokumentālu īsfilmu Aizkadrs. Uz darbnīcām tiek aicināti gan interesenti, kas nākotni gribētu saistīt ar reklāmas vai kino jomu, gan ikviens, kurš vēlas iegūt jaunas teorētiskas un praktiskas zināšanas un pilnveidot sevi.

Projektu izstrādājusi un īsteno skaņu un video studija Marana Productions, kas specializējas reklāmas ražošanā un liela mēroga pasākumu producēšanā. Projekta komanda ir darbnīcu vadītāja un producente Dace Pūce, montāžas inženieris un operators Miķelis Urtāns un Marana Productions projektu vadītāja Aiva Liekniņa. Kā vieslektors pirmajā darbnīcā viesosies režisors Mārtiņš Grauds.

Radošās darbnīcas tiek organizētas sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Darbnīcas notiks Eiropas Savienības mājā zināšanu, sarunu un mākslas istabās, kuras ir atvērtas ikvienam interesentam, lai iepazītu Eiropas Savienības valstu kultūru, mākslu un vēsturi.

Reklāma
Reklāma