Klasiskais plovs ar gaļu – gatavošana pa soļiem

Seko padomiem un baudi gardum gardu plovu!
Tik aromātisks! Klasiskais plovs, kura pagatavošanai nebūs nepieciešams kečups vai tomātu mērce.

FOTO: Shutterstock.com

Tik aromātisks! Klasiskais plovs, kura pagatavošanai nebūs nepieciešams kečups vai tomātu mērce.

Sastāvdaļas

  • lieli burkāni - 2 gab.
  • Lieli sīpoli - 2 gab.
  • Cūkgaļa - 300 g.
  • vidēji tomāti - 2 gab.
  • neliela paprika - 1 gab.
  • garšvielas: sāls, pipari, timiāns - 1 gab.
  • Rīsi - 300 g.

     

Pagatavošana 

Sīki sagrieztus sīpolus apcepam uz pannas eļļā, līdz tie kļūst zeltaini,

 

tad ņemam nost no pannas, liekam trauciņā, bet tur pat uz pannas liekam
sagrieztu mazos gabaliņos cūkgaļu.

 

Cepam uz mazas uguns kādas 10 minūtes, tad pievienojam apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos burkānus, uzliekam vāku un sautējam.

 

Pa to laiku sagriežam mazos gabaliņos papriku un tomātus, kam noņemta miza. Pannā liekam papriku un tomātus.


Sautējam, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa gandrīz gatava. Tad uzberam pa virsu rīsus, aplejam ar ūdeni tā, lai viss ir mazliet apsegts.

Reklāma
Reklāma

 

Pa vidu ieliekam vairākas ķiplokdaiviņas.


Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam kādas 30 minūtes. Ik pa laikam var apskatīties vai nav galīgi viss iztvaikojis, vai ir kur sautēties.


Kad viss šķidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību, ja vēl bija pacieti, tad pievienoju mazliet ūdeni, ap 100ml, lai vel pasautējas.


Nemaisām, līdz rīsi nav gatavi. Un tad, kad rīsi mīksti, izmaisu un pasniedzu. Protams, ja panna velk klāt, tad var maisīt, bet man labi viss sautējās, ka nebija vajadzība maisīt.


 

Ieliekam stikla traucinā blīvi piespiežam,apgāžam un ļoti viegli iznak ārā.
Tā var pasniegt arī visu plovu,ielikt lielā bļodā,tad lielā šķīvī,vai katram atsevišķi.

 

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Saistītie raksti