Vai zini, kā pareizi uzkrāsot košas lūpas?

Pirmais kosmētikas līdzeklis, kuru vēl maza meitenīte izmanto, lai līdzinātos mammai un mēģinātu padarīt sevi pievilcīgāku, ir lūpu krāsa. Mēs to izmantojam visas dzīves laikā! Bet vai mēs protam pareizi uzkrāsot lūpas?

Vai zini, kā pareizi uzkrāsot košas lūpas?

FOTO: Shutterstock.com

Pareizi uzklāta lūpu krāsa spēj izveidot lūpas neatvairāmas un izcilas. Maz ir to, kuri zina, ka neatvairāmajai Merilinai Monro lūpas no dabas bija šauras un neuzkrītošas, bet visi atceras viņas nevainojamās lūpas Amora loka formā. Šis mākslas darbs tika veidots, izmantojot pareizu lūpu krāsošanas metodi – Holivudas Dīva izmantoja trīs spilgti sarkanus lūpu krāsas toņus, lai dotu savām lūpām apjomu un reljefu!

 

Trīs lūpu krāsošanas pamatsoļi:

Sagatavojam pamatu krāsas uzklāšanai. Šim nolūkam uzklājam uz lūpām toņa pamatu (tonālais krēms vai bāze). Sekojiet līdzi tam, lai pamattonis akurāti aizpildītu visas grumbiņas – tādā veidā pēc tam krāsa vai spīdums uzklāsies vienmērīgi un turēsies ilgāk!

 

Atzīmējam lūpu kontūru. Kontūra zīmulim jābūt tādā pašā tonī kā lūpu krāsai vai par tonīti tumšākam. Cenšamies kontūru uzklāt precīzi un vienmērīgi, lai to būtu izdarīt vieglāk, var uzlikt uz lūpām kontroles punktiņus, kurus pēc tam akurāti savienot. Ja kontūra sanāk pārāk kontrastējoša, uzmanīgi to retušējam ar vates nūjiņas palīdzību!

 

Uzklājam lūpu krāsu. Lūpu krāsa tiek uzklāta vairākos slāņos. Profesionāļi šim procesam izmanto otiņu! Ar otiņas palīdzību vieglāk izlīdzināt krāsu un savienot pustoņus. Pareizi krāsu uzklāt no lūpu vidus virzienā uz malām. Pēc pirmā slāņa uzklāšanas uzmanīgi nosusinam lūpas ar salveti un uzklājam nākošo slāni!

Reklāma
Reklāma

Ja  vēlaties, lai lūpas izskatītos apjomīgākas, uz apakšlūpas uzklājiet mazliet spīduma!


Nedaudz viltības

  1. Lai piedotu apjomu vai vizuāli palielinātu lūpas, lūpu vidusdaļiņu var ietonēt mazliet gaišāku.
  2. Lai palielinātu spilgtumu un noturību, var uzklāt vēl vienu krāsas kārtu vai mazliet spīdumu.
  3. Lai piedotu vēl lielāku apjomu vai vizuāli palielinātu lūpas, var uzklāt blikus ar gaišāku krāsu. Uz virslūpas vienu vidus daļā, uz apakšlūpas divus uz katra spilventiņa, krāsu retušēt mazliet tā, lai gaišie punkti paliktu redzami.
  4. Noslīdējušus lūpu kaktiņus var vizuāli pacelt:  apakšlūpu nekrāsojam līdz pašiem mutes stūrīšiem, bet nedaudz pirms ar kontūrzīmuli paceļam tos uz augšu.
  5. Ja spēcīgāk iekrāsosiet virslūpu, tas mazliet retušēs lielāku degunu vai pārāk apaļu sejas ovālu.
  6. Ja spēcīgāk iekrāsosiet apakšlūpu, tad vizuāli padarīsiet apaļāku iegarenas sejas ovālu.
     

Uzmanību!

  • Ja Jūs esat izlēmusi vizuāli palielināt vai samazināt lūpu izskatu, atcerieties, ka atkāpjoties no dabīgās lūpu līnijas vairāk par 1 līdz 2 mm, padarīs  lūpas nedabīgas (būs nedaudz smieklīgi)!
  • Neizmantojiet kontūrzīmuli, kurš atšķiras no krāsas vairāk par vienu toni, jo savādāk izskatīsieties pēc lelles ar apvilktām lūpām!
  • Izvēloties ļoti gaišu vai ļoti tumšu krāsas toni, esiet uzmanīgas – šiem toņiem ir jāsaskan ar kopējo meikapu un Jūsu veidolu, savādāk būs krasi jūtama disharmonija kopējā tēlā…

 


VIENMĒR ATCERIETIES!  

Cilvēka zemapziņā acis ir Dvēseles spogulis, bet lūpas izceļ ķermeni!!! Tādēļ izceliet acis tad, kad vēlaties vērst uzmanību uz savu intelektu un iekšējo pasauli, bet lūpas izceliet tad, kad vēlaties flirtēt un patikt vīriešiem!
Jūsu lūpas – kopējā tēla pēdējais akcents. Un tas ir tik pat svarīgs kā piemērots apģērbs un nevainojama frizūra!