Dūnu spilvens, griķu spilvens vai spilvens ar lateksa pildījumu - kurš ir īstas?

Lai labi izgulētos, tev ir jāatrod SAVS spilvens. Šodien spilvenu pildījumu veidi ir daudz un ļoti, ļoti dažādi. Praktiski padomi spilvena izvēlē.
 

Spilvenu vajadzētu regulāri mainīt —– reizi trīs gados.

FOTO: Shutterstock.com

Spilvenu vajadzētu regulāri mainīt —– reizi trīs gados.

Tā kā reti kurš var iztikt bez spilvena, tā pildījums un forma ir ļoti svarīgi nosacījumi. Guļus stāvoklī pareizi mugurkaulam un kaklam ir jābūt vienā līnijā. Ja cilvēkam patīk gulēt vairāk uz sāniem, tad nepieciešams augstāks spilvens. Arī plecīgākiem gulētājiem ir nepieciešams augstāks spilvens. Ja tīk gulēt uz muguras un vēdera — zemāks.

Spilvenu vajadzētu regulāri mainīt —– reizi trīs gados. To vajadzētu mīļi sabužināt pēc iespējas biežāk. Ja spilvenu drīkst mazgāt, mazgājamo līdzekli jāņem ir nedaudz mazāk, citādi pildījums paliks ciets.


Patīkami pildījumi:

  •     Griķu sēnalu pildījums — novērš galvas sāpes, saspringumu, stresu, kakla un jostasvietas sāpes. Tas ir ekoloģiski tīrs pildījums. Šāda pildījuma spilvens pēc pusgada ir pat labāks nekā sākumā, jo griķu miziņas lietošanas procesa laikā nopulējas. Nedrīkst mazgāt un žāvēt, reti nepieciešama tīrīšana.
  •     Vilnas spilveni — derēs tiem, kuri pastiprināti svīst. Tiesa, jāuzmanās no putekļu ērcītēm.
  •     Latekss jeb dabiskais kaučuks — elpojošs. Nezaudē formu un putekļu ērcītes izvairās no šāda pildījuma.
  •     Graudu — absolūti dabisks, ne katram piemērots, biežāk jāmaina pildījumu.
  •     Zīda — absorbē mitrumu, to nemīl putekļu ērcītes, dabisks.
  •     Dobšķiedras (Hollofil, Aerell) — padārgs, bet augstas kvalitātes pildījums. Materiāls ir viegls, silts un apjomīgs.
  •     Bumbiņšķiedra — var bieži mazgāt, ļoti kvalitatīvs.
Reklāma
Reklāma


Dūnu jeb nežēlīgie spilveni!
Miljoniem zosu un pīļu Polijā, Ungārijā un Ķīnā tiek noplūktas spilvenu pildījumiem. Vienam spilvena pildījumam ir nepieciešamas 75 zosis! Satrauktie putni pirmo reizi tiek izplūkāti 8 nedēļu vecumā, pēc 6 nedēļām tie tiek mocīti vēlreiz. Vērts izvēlēties cita pildījuma spilvenus! Turklāt — dūnu spilveni ir nederīgi alerģiskiem cilvēkiem, jo izdala dzīvnieku olbaltumvielas. Arī putekļu ērcītes visvairāk mīl tieši šāda pildījumu. Dūnu spilveni pastiprina svīšanu un mēdz ātri zaudēt formu.


Avots: www.ekozeme.lv