Kā novārīt tik stipras olas, lai uzvarētu olu kaujās!

Ko darīt, lai Tava ola Lieldienās būtu ne vien viskrāšņākā, bet arī visstiprākā? Pieredzē dalās mājsaimniece un māmiņa Elīna Kazimirova.

Kā novārīt tik stipras olas, lai uzvarētu olu kaujās!

FOTO: Shutterstock.com

Lai olas neplaisātu un čaumala būtu stiprāka, vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā. Tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni.

Ja olas krāsosi sīpolu mizās, bērzu pumpuros, upeņu ievārījumā vai kā citādi, arī tās būtu labi pirms tam paturēt istabas temperatūrā.

Lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls.

Olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas.

Kad ūdens uzvārījies, uz lēnas uguns olas jāpavāra vēl aptuveni 20–30 minūtes.

Izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā un tikai pēc tam uzmanīgi ar karoti pa vienai jāceļ laukā, jāļauj tām atdzist, un tikai pēc tam var tīt vaļā un lūkoties, kas sanācis.

Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām. Turklāt aplami domāt, ka brūnās olas krāsojas sliktāk.

Lai iegūtu interesantu krāsu, olas var krāsot ne vien brūno, bet arī sarkano sīpolu mizās, upeņu un melleņu ievārījumā, bet interesantiem ornamentiem var izmantot sniegpulkstenītes, griķus, rīsus, ko piesien ar diedziņu vai piespiež pie olas ar kaprona zeķi.

Padalies arī Tu savos olu vārīšanas noslēpumos!

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti