Paša gatavots vaniļas saldējums

Foto no veikala Avokado arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no veikala "Avokado" arhīva

Katliņā ar vismaz viena litra tilpumu lej pienu un saldo krējumu. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm, izkasi sēkliņas un visu liec piena un krējuma maisījumā. Pievieno arī pusi cukura. Uzvāri, nogriez uguni un ļauj 20 minūtes ievilkties. Pa to laiku saputo olu dzeltenumus ar palikušo cukuru, līdz tie gaiši un krēmīgi. Vēlreiz uzvāri piena un krējuma maisījumu un, intensīvi maisot, lej iekšā olās. Visu lej atpakaļ katliņā un uz ļoti mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Nekādā gadījumā neuzvāri, jo tad masa sadalīsies. Tev vajadzētu iegūt pabiezu vaniļas mērci. Izzvejo vaniļas pāksts pusītes, nomazgā un noliec citai reizei. Ja saldējuma gatavošanai izmantosi mašīnu, vispirms vaniļas mērci atdzesē. Ieteicams ielikt pat saldētavā, līdz tā no malām jau sāk sasalt. Tad lej saldējuma mašīnā. Aptuveni 20 minūšu laikā masai vajadzētu sabiezēt. Lej to paredzētajā traukā un ļauj sastingt. Kad saldējums gatavs, pirms pasniegšanas dekorē ar mazajām, dekoratīvajām  sirsniņām vai kaltētām ogām un ļaujies romantikai!

 

Iesaka veikals Avokado

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Saldais krejums - 250.ml
  • Piens - 250.ml
  • Olu dzeltenumi - 6.gab
  • Cukurs - 100.g
  • Vaniļas pāksts