Gardā zemeņu siera kūka 6

 25. janvāris 2011 10:45 Recepte

Tiem, kam garšo siers un zemenes, nenožēlos, pagaršojot šo kūku...



Mmm... Vai gan kāds spētu šai kūciņai pretoties?


No šīs kārtainās mīklas veidosim kūkām pamatus, vienu mīklas loksni pārgriezu uz pusēm, savukārt otru sagriezu mīklas strēmelēs, no kurām veidoju maliņas. Pārsmērēju ar sakultu olu un lieku cepeškrāsnī iekšā. 


Nezinu, kā panākt, lai mīkla nesaceļas.. Mans plāns - sadurstīt ar dakšiņu, īsti neizdevās, mīkla sacēlās tik un tā, bet uzreiz karstas maizītes izņemot no cepeškrāsns, ar dakšiņu piespiedu, (karstas tāpēc, ka aukstas tās sadruptu..)

Kārtainā mīkla izcepas ātri - 10-15 minūtes. Kamēr sagatavotās maizītes atdziest, gatavojam siera masu. 

Svaigo sieru sajaucam ar citrona sulu. 
Pievienojam cukuru un zemenes un maisam, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci. 


Saputojam saldo krējumu stingrās putās un viegli iemaisām/iecilājam siera māsā. Gatavs! 


Liekam siera masu kārtainās mīklas pamatnēs, dekorēšanai izmantojam šokolādes mērci (Izmantoju veikalā pirkto Spilvas šokolādes mērci) un zemenes. 

 

Recepti iesūtīja Ilze Lipska.

Sastāvdaļas

1. Saldēta kārtainā mīkla
1 iepakojums
2. Kārums svaigais siers
400 grami
3. Saldais krejums
200 grami
4. Citrona sula
2 ēd.k.
5. Cukurs
6 ēd.k.
6. Svaigas vai saldētas zemenes
7. Spilvas šokolādes mērce



6 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas