Sirmā padoms: kā cept mīkstas kanēļmaizītes

Noteikti nedrīkst pieļaut Bokas jaunkundzes kļūdu, skopojoties ar kanēli.

Kanēļmaizītes ir konditorejas klasika, bet ne vienmēr tās izdodas mīktas un pufīgas.

FOTO: Shutterstock.com

Kanēļmaizītes ir konditorejas klasika, bet ne vienmēr tās izdodas mīktas un pufīgas.

„Es gatavoju rauga mīklu kanēļmaizītēm no šādām sastāvdaļām: 250 g margarīna, 1 l ūdens, 1 paciņa rauga (100g), 2 kg miltu, cukurs, sāls. Cepu aptuveni 200 grādu temperatūrā. Kamēr maizītes karstas, tikām mīkstas, taču pēc tam paliek cietas:( Otrajā dienā vēl varēja ēst, bet nebija vairs īpaši garšīgas. Forumos lasīju, ka margarīna vietā jāliek sviests, ka jāliek ola klāt, ka jāmīca ilgāk, jāļauj 2-3x mīklai pacelties un atkal jāmīca utt... Kā tad īsti ir? Kāpēc man sanāk cietas? Dikti gribētos mīkstas un garšīgas kanēļmaizītes.”


Atbild pavārs Mārtiņš Sirmais:
„Rauga mīklai ir labi pielikt klāt kefīru, jo pienskābā rūgšana, reaģējot ar raugu, maizītes padara pufīgas. Tātad vari darīt tā — 800 g ūdens, 200 g krējuma (tas ir dārgāk) vai kefīra. Jā, margarīna vietā ņem sviestu un tālāk rīkojies kā parasti. Proti, atdzīvini raugu — to darot, pieber klāt vairāk cukura. Sajauc raugu kopā ar visām šķidrajām mīklas sastāvdaļām un tad pievieno sausās.

Mīklai vari ļaut pacelties 2-3x un tad atmīcīt to, bet tas ir ilgs process. Lielisks (pufīgs) rezultāts būs arī tad, ja mīklai ļausi pacelties vienreiz, bet, kad uztaisīsi bulciņas, ļausi tām uzbriest un tikai tad liksi krāsnī cepties. Tev ir jāpanāk, lai bulciņās pirms cepšanas, rodas gaiss. 

 

Reklāma
Reklāma