Pušķojam māju Ziemasvētkiem! Krāšņie adventes vainagi

Šis svētku gaidīšanas laiks atnes sev līdzi tādu neizskaidrojamu burvību, kad sirdis pārņem miers un siltums, un tevi it kā nobur mandarīnu, kanēļa un sveču smarža, likdama tev rosīties, rotāt māju, cept piparkūkas, taisīt apsveikumus...

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Katru gadu mūsu mājās ir kāds pašu rokām gatavots rotājums, arī šogad turpinājām šo tradīciju, pastāstīšu arī ar jums par mūsu svētku rotājumiem.




Viss sākas ar Adventes vainagu veidošanu. Uz salmiem veidotas pamatnes ar līmes pistoles palīdzību pielīmēju čiekurus, kaltētus apelsīnus, mandarīnus, ābolu šķēlītes, kanēļa standziņas, vālriekstu čaumalas, tad to visu atsvaidzinu ar kādu akcentiņu- atlasa lentītēm, eglīšu rotiņām, dekoratīvām stīdziņām, un tad ir laiks svecēm. Protams, var izmantot dažādus citus materiālus, kas nu kuram ir mājās, kā arī pamatam var izmantot avīzes, vīnogu stīgas utt. 



Otru vainagu veidoju no priežu skujām, akcentiņam izmantoju dažādas jau vasarā savāktas dabas veltes kā čiekurus, kaltētas ogas, augu lapiņas, rotājot ar lentītēm, kanēļa standziņām, sarkanām bumbiņām. tā ir tikai gaimes lieta, var izmantot visdažādākos materiālus, rotāt ar konfektēm, piparkūkām, mandarīniem utt.

 

Iesūtījusi Zanda Kozlovska, konkursa Pušķojam māju Ziemassvētkiem dalībniece
 

Reklāma
Reklāma