Cepumi "Riekstiņi" ar iebiezināto pienu - gardums no bērnības!

 11. septembris 2019 6:45 Recepte

Riekstiņus pilda ar iepriekš novārītu iebiezināto pienu ar cukuru. Iebiezinātā piena bundža jāvāra vismaz vienu stundu.



Foto: Shutterstock.com

Lai nobildētu riekstiņu trauku, jāsteidzas - tas ātri kļūst tukšs.


Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem, dzeltenumiem pieber cukuru un samaisa. Pielej etiķi, pievieno izkausētu margarīnu un miltus. Izveido viendabīgu masu. Mīklu pilda riekstiņu formās, sakārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Kad gatavs, no formiņām izņem izceptās riekstiņu pusītes, tad ņem pa divām un katrā vai vienā iesmērē pilnpienu un salipina kopā.

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

www.una.lv

Sastāvdaļas

1. Milti
3 glāzes
2. Olu dzeltenumi
2 gab
3. Margarīns
250 g
4. Cukurs
250 g
5. Etiķis
1 tējk.
6. vārīts pilnpiens ar cukuru



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas