Nepieskatīts trīsgadīgs zēns ar ritenīti brauc pa Vidzemes šoseju

Amatas novada Drabešu pagasta Ieriķos pa šoseju Rīga-Veclaicene bez vecāku uzraudzības ar ritenīti pa ielas braucamo daļu pārvietojies trīsgadīgs puisēns, apdraudot sevi un satiksmes drošību, ziņo www.kasjauns.lv.

Attēlā redzamajam mazulim nav saistības ar raksta tematiku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamajam mazulim nav saistības ar raksta tematiku.

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma informēja, ka policija par notiekošo informāciju saņēma no kāda garāmbraucoša autovadītāja.

Noskaidrots, ka zēns pa šoseju, kurā ikdienā ir ļoti dzīva satiksme, no savas mājas piebraucamā ceļa gala bija nobraucis jau kilometru. Par mazuļa atrašanos uz ielas cits citu pa rācijām informējuši arī tālbraucēji šoferi.

Policija paņēmusi paskaidrojumus no autovadītājiem, kas apstājās ceļa malā un vismaz izrādīja interesi par bērnu. Lietas materiāli nodoti Cēsu nepilngadīgo lietu dienesta inspektoriem, kuriem šodien par notikušo paskaidrojumus sniegs zēna vecāki un tad arī tiks lemts par atbildību.

Policija izsaka nožēlu par tiem vairāk nekā simts garāmbraucošo mašīnu šoferiem un pasažieriem, kas, redzot notiekošo, vienaldzīgi pabraukuši garām.

Tuvojas valsts svētki, priekšā četras brīvdienas. Diemžēl policijā reģistrētā informācija liecina, ka šis laiks daudzās ģimenēs ne vienmēr tiek pavadīts, pilnvērtīgi svinot svētkus un atpūšoties kopā ar bērniem. Brīvdienas daudzi izmanto, lai lietotu ko stiprāku, un šajās situācijās cietēji visbiežāk ir bērni, kas bieži paliek nepieskatīti un neaprūpēti.

Policija atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu nepalikt vienaldzīgiem, - ja redzat vai esat liecinieki tam, ka kāda bērna dzīvība vai veselība ir apdraudēta, nekavējoties informējiet sociālos dienestus un policiju.

 

www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma