Rasols - padomjlaiku svētku ēdiens. Gatavošana pa soļiem

 11. novembris 2010 9:00 Recepte


Foto Sejoga, Maikliņš un Natalija


Mūsmājās uz jebkādiem svētkiem galda būs Rasols. Tad ieskatāmies, kā mēs to gatavojam.
Vārīti, nomizoti, sīki sagriezti kartupeļi 1kg; vāriti, sīki sagriezti burkāni 500g.
Doktora desa 800 g - sagriežam sīkos kubiņos

Marinēti gurķi, jo sīkāk sagriezti, jo garšīgāk - 480 ml burciņa.

Vērītas, rīvētas olas - kādas 8 gab.

Maza buņdžina zaļie zirnīši.

Pieliekam majonēzi, samaisām. Ja ir vajadzība, pievieno sāli. Majonēze - 500 ml minimums, un tad jau jāskatās, kada konsistence ir sanākusi.

Visu izmaisām. Gatavs!

Sastāvdaļas

1. Ar mizu vārīti kartupeļi
1 kg
2. Marinēti gurķi
480 ml burciņa
3. Burkāni
500 g
4. Zaļie zirnīši
5. doktora desa
800 g
6. Olas
8 gab
7. Majonēze
500 ml
8. Sāls