Ķirbju zupiņa ar kausēto sieru Dzintars

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Ķirbju mīkstumu, nomizotus kartupeļus un notīrītu sīpolu sagriež, apcep sviestā. Pārlej ar ūdeni, izvāra, ar blendera palīdzību (vai izberžot caur sietu) pagatavo viendabīgu masu. Liek uz uguns, pieber kurkumu, maisot pa daļām pievieno kausēto sieru Dzintars, pielej pienu vai saldo krējumu; ja zupa šķiet par biezu, pievieno vārītu ūdeni. Kad zupa uzvārās, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu. Lai pagatavotu grauzdiņus, kausēto sieru saputo ar olu, tostermaizes šķēles pārgriež pa diagonāli uz pusēm, katru trīsstūrīti pārziež ar siera masu, uzkaisa ķirbju sēkliņas, liek iesildītā cepeškrāsnī un izcep zeltaini brūnu. Zupu lej šķīvjos, pievieno zaļumus, klāt pasniedz grauzdiņus.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • ķirbju mikstums - 500.g
  • nelieli kartupeļi - 5.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • sviests apcepšanai
  • Kausētais siers dzintars - 200.g
  • Piens vai saldais krējums - 200.g
  • Sāls, pipari
  • nedaudz rīvēts muskatrieksts (ja vēlas)
  • Kurkuma.šķipsniņa
  • Zaļumi.pēc izvēles
  • grauzdiņiem:
  • tostermaize - 5.šķēles
  • Kausētais siers dzintars - 5.tējk.
  • puse no sakultas olas
  • lobītas ķirbju sēkliņas