Liellopu gaļa ar burkāniem majonēzē

 12. oktobris 2010 21:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com


Gaļu sagriež četrās vai astoņās šķēlēs, izdauza, pārziež ar sinepēm, ietin celofānā, marinē 2 - 4 stundas. Burkānus sarīvē, sviestā apcep, pievieno nedaudz karsta ūdens, sāli, sautē gandrīz mīkstus, tad ar visu šķidrumu liek pannā.

Gaļas šķēles pārkaisa ar cukuru, sāli, pipariem, apviļā miltos, taukos apcep brūnas. Tad gaļas šķēles pārliek pannā uz burkāniem, pārlej majonēzi, pannai uzliek vāku un cepeškrāsnī cep apmēram 15 - 20 minūtes.

Galdā pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un skābētiem gurķiem.

 

Recepte no grāmatas: Ēdīsim garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava

Sastāvdaļas

1. Liellopa gaļas mīkstums
600 g
2. Sinepes
3. Burkāni
300 g
4. Taukvielas
40 g
5. Sviests
60 g
6. kviešu milti, sāls, cukurs
7. Majonēze
1 - 1 1/2 burciņas
8. Ūdens