Elzasas ābolu torte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieciet bļodā 7/8 tases miltu, cepamo pulveri, cukuru, 2 olu dzeltenumus un pienu. Sajauciet ar pirkstiem, līdz veidojas biezs maisījums. Pievienojiet sviestu un atlikušos miltus. Mīklai jābūt gludai un vieglai. Ar rokām ieklājiet mīklu cepamajā formā, veidojot apaļu maliņu. Sadurstiet mīklu ar dakšiņu, lai tā nepiepūšas. Sakarsējiet krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Nomizojiet ābolus, sadaliet ceturtdaļās un izkārtojiet pāri mīklai. Nedaudz iešķeliet šķēlīsu muguriņas, lai āboli labāk izceptos. Cepiet cepeškrāsnī 25 minūtes. Tikmēr ar dakšiņu sakuliet atlikušos olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, saldkrējuma sieru, citronu sulu un maltās mandeles. Pārlejiet maisījumu pāri kūkai un cepiet vēl 10 minūtes. Pasniedziet siltu.

 

Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata māmiņām, kas ir tuvu nervu sabrukumam. 50 ēdieni, kas patiešām garšo bērniem. – Rīga: Zvaigzne ABC, 2009

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • milti + - 1 1/3.tases
  • Cepamais pulveris - 1/2.paciņa
  • ļoti smalks cukurs - 1/3.tases
  • Olu dzeltenumi - 5.gab
  • Piens - 1.ēd.k.
  • sviests istabas temperatūrā - 1/2.paciņa
  • Saldi āboli - 5.gab
  • Vaniļas cukurs
  • saldkrējuma siers - 1/2.tase
  • Citronu sula.nedaudz
  • Maltas mandeles - 7.ēd.k.