Vārīta forele

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iztīrītu foreli pārlej ar siltu (bet ne karstu) ūdeni, kas paskābināts ar citronu sulu. Pēc neilga laika zivi izņem no marinādes, apsāla un 5 - 10 minūtes uz vājas uguns vāra sakņu buljonā, uzmanot, lai zivs nepārvārītos. Gatavo foreli pārliek sasildītā traukā, apslaka ar eļļu, rotā ar sīpolu un zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Asinsgrupu diētas/sast. Jūlija Liepiņa. – Rīga: Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Forele - 800.g
  • Citrons - 1.gab
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • Burkāni - 50.g
  • Pētersīļa sakne - 1.gab
  • ziemas sīpola galviņa - 1.gab
  • Garšvielas
  • Sāls