No 15. septembra Latvijas Dabas muzejā tradicionālā sēņu izstāde

No 15. līdz 19. septembrim notiks tradicionālā Dabas muzeja rīkotā izstāde Sēņu dienas, kurā ikviens interesents tiek aicināts iepazīt Latvijas sēņu daudzveidību un konsultēties ar speciālistiem par visdažādākajiem sēņu jautājumiem. Izstādes veidošanā aicinām piedalīties arī apmeklētājus – paņemot līdzi savas salasītās nepazīstamās sēnes.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu – atzīst speciālisti – sēņu ir daudz vairāk, kas izskaidrojams ar labvēlīgajiem apstākļiem sēņu augšanai – pietiekamo mitruma un siltuma daudzumu.
Šogad izstādē prognozējama liela sēņu daudzveidība, tomēr nekad nevar zināt, kas groziņā tiks salasīts. Lai papildinātu izstādi ar jaunām sēnēm, Dabas muzeja darbinieki no rītiem dosies sēņot, nodrošinot katrai dienai jaunus eksponātus, kas izstādes laiku darīs interesantu un pārsteigumiem bagātu ikvienam apmeklētājam.


Izstādē būs apskatāmas gan tādas visiem labi zināmās ēdamās sēnes kā gailenes, dažādu sugu bērzlapes, baravikas, gan indīgās sēnes – mušmires, gan aizsargājamās sēnes. Mazie sēņotāji varēs pētīt sēnes ar lupas palīdzību, iepazīties ar Sēņu alfabētu, kā arī uzzīmēt savu mīļāko sēni.


Izstādes laikā 1. līdz 6. klašu skolēniem muzejs piedāvā apmeklēt nodarbības „Sēņu raibā pasaule”, kurās būs iespēja iepazīties ar sēņu pasaules daudzveidību. Nodarbībām pieteikties pa tālr.: 67356051 vai 67356039.


Dabas muzeja speciālisti aicina sēņotājus ievērot: lasīt drīkst tikai pazīstamas sēnes, jo nav tādu pazīmju, pēc kurām varētu noteikt, vai sēne ir ēdama vai nav. Salasītās sēnes nedrīkst glabāt ilgi nepiemērotos traukos, jo tās ātri bojājas un tādā veidā var saindēties pat ar ēdamām sēnēm. Saudzējot dabu un domājot par nākamo gadu sēņu ražu, nebojāt meža zemsedzi.

Reklāma
Reklāma


Jūs Interesē sēņu pasaule? Aicinām pieteikties dalībai Latvijas Mikologu biedrībā. Vairāk informācijas, zvanot biedrības vadītājai Diānai Meierei: 67356051 e-pasts: diana.meiere@ldm.gov.lv vai mikologu.biedriba@inbox.lv


Izstāde aplūkojama 2. stāva izstāžu zālē, atklāšana 15. septembrī plkst. 10:00.
Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Ieskaties: www.dabasmuzejs.gov.lv